Σκλαβενίτης-Μαρινόπουλος: Σφήνα από Φλαμπουράρη-Δραγασάκη στη συμφωνία. Καυτό παρασκήνιο

Ποιος ο ρόλος Φλαμπουράρη-Δραγασάκη στη συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου;

Η συμφωνία για χρηματοδότηση των τραπεζών στο σχέδιο εξαγοράς του Μαρινόπουλου από την οικογένεια Σκλαβενίτη, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Παρασκηνιακά, το τελευταία δίμηνο γινόταν μια τιτάνια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια που έβαζε μέρος του τραπεζικού κλάδου, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ενέργειες του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολύμηνες και συνεχείς διεργασίες μεταξύ του κ. Δραγασάκη και στελεχών των τραπεζών, προκειμένου να συμφωνήσουν να χρηματοδοτήσουν μια εξαγορά που αποτρέπει ένα ντόμινο «λουκέτων» και περαιτέρω έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών.

Διαμεσολαβητικό ρόλο έπαιξε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος συνέβαλε στο να πειστεί η αγορά και να αρθούν οι ενδοιασμοί της οικογένειας Σκλαβενίτη.

Η αγορά αναζητούσε λύση και έπρεπε να υπάρξει συμφωνία, πάση θυσία, να πειστούν οι προμηθευτές να δεχτούν κούρεμα των απαιτήσεών τους και να προχωρήσει ένα risk plan που δεν θα ζημίωνε τους περίπου 2.850 ππρομηθευτές, αλλά και έναν υγιή ελληνικό κολοσσό.

Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, η συμφωνία βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο και κάθε στιγμή μπορούσε να τιναχθεί στον αέρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε το τραπεζικό σύστημα δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες διαθέσεις, παρά το γεγονός -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ότι μερίδα του τραπεζικού συστήματο φέρει βαριά ευθύνη για το «κανόνι» του Μαρινόπουλου.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπήρξε συγκεκριμένη τράπεζα που προμήθευε με «άσφαιρα» καρνέ επιταγών τον κ. Μαρινόπουλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εσφαλμένη εντύπωση στην αγορά και να παρατείνεται η εμπιστοσύνη των προμηθευτών στον όμιλο σούπερ μάρκετ.

Η εξαγορά μέρους της επιχείρησης από την οικογένεια Σκλαβενίτη, πάνωτς, δεν είναι άνευ ρίσκου. Τουναντίον. Πρόκειται για μια από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η οποία εκτός από τα κατά τόπους καταστήματα του Μαρινόπουλου, παίρνει στις πλάτες της και τεράστιες υποχρεώσεις, όπως τα δυσθεώρητα χρέη προς το Δημόσιο, 30 εκατ. ευρώ οφειλές στη ΔΕΗ (!) και διακινδυνεύει υποθηκεύοντας κεφάλαια για την επόμενη 15ετία.

Καμία συμμετοχή μελών της οικογένειας μαρινόπουλος, δικαιοσύνη για φυγή κεφαλαίων, αυτό που μας αφορά είναι να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό.

Διαβάστε πόσο αντέχει ο Σκλαβενίτης τη διάσωση Μαρινόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.