Τα μάζεψε ο «γκάου» δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Συγγνώμη κα Στεφανίδη, εγώ είμαι ο…»

Τι απάντησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για το μήνυμα στη Στεφανίδη που προκάλεσε σάλο;

Συγνώμη από την χρυσή Ολυμπιονίκη του επί κοντώ στο Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Παπανικολάου, που σε προηγούμενο post την είχε χαρακτηρίσει “γκάου” με αφορμή τη δήλωσή της πως δεν γνωρίζει τι είναι η Αυγή.

Παράλληλα, απάντησε και σε αναρτήσεις για τη σχέση του με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Η πρώτη του ανάρτηση, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook προκάλεσε σάλο. Έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (25.08.2016) αλλά “κατέβηκε” μετά από λίγο.

Εξαπέλυε επίθεση κατά της Κατερίνας Στεφανίδη όχι μόνο για τις δηλώσεις σχετικά με την Αυγή αλλά και γιατί η χρυσή Ολυμπιονίκης, πολλές φορές, είπε ότι οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος τη θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια όταν γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ανάρτηση κατέληγε: «Είναι λίγο γκάου η Κατερίνα μας ή λάθος κάνω;».

Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε σάλος, ο Βασίλης Παπανικολάου “κατέβασε” το post ενώ η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος δεν έχει θέση ευθύνης στη δημόσια τηλεόραση, εκφράζει προσωπικές απόψεις και ότι τις απόψεις της ΕΡΤ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Βασίλης Παπανικολάου επανήλθε με νέα ανάρτηση, με την οποία ζήτησε συγγνώμη από την Κατερίνα Στεφανίδη. «Συγνώμη απ’ την Κ. Στεφανίδη. Ο γκάου είμαι εγώ» έγραψε.

Αργότερα, έκανε κι άλλο post για να απαντήσει σε αναφορές πως πίσω από την ανάρτησή του βρίσκονταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στο γραφείο της οποίας είχε αποσπαστεί από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016. Και ενημέρωνε «όσους ενδιαφέρονται για τα πολιτικά μου πιστεύω πως «δεν υπήρξα και ούτε είμαι μέλος του κυβερνώντος κόμματος».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί δήθεν επίθεσης της ΕΡΤ στην ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα εξής:

1. Ο υπάλληλος της ΕΡΤ που έκανε το σχόλιο δεν είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις, ούτε έχει κάποια θέση ευθύνης στην ΕΡΤ.

2. Η εν λόγω ανάρτηση έγινε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου δεν εκφράζει απόψεις της διοίκησης της ΕΡΤ.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της τιμούν τους Έλληνες αθλητές και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επιτυχή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Διαβάστε πώς «τάπωσε» την Μπιζόγλη του ΑΝΤ1 η Κατερίνα Στεφανίδη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.