TaxisNet: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ. Ο κύβος ερρίφθη – Πώς θα τα βρείτε

Τέλος τα αστεία – Δείτε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet.

Τα αστεία τελείωσαν και τώρα όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να δούνε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ τους στο TaxisNet.

Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυκτα, ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ στο taxisnet.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της γγΔΕ, η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα.

Πρακτικά από το πρωί της Δευτέρας, οι περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες μπορούν με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet να ενημερωθούν σχετικά με το αν θα συμπεριληφθούν σε αυτούς που θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ τα ίδια, λιγότερα ή περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ μπορεί να το βρει κάποιος μέσα από το «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου» στο taxisnet αφού επιλέξουν ως έτος αναφοράς το 2016. Υπενθυμίζεται ότι :

1. Για 2.558.227 φορολογούμενους, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Το εκκαθαριστικό θα είναι είτε μηδενικό είτε θα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα ίδια με πέρυσι.

2. Για 2.478.671 ιδιοκτήτες, ο φόρος θα είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.

3. Για 2.255.306 ιδιοκτήτες, το εκκαθαριστικό θα φέρει περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Εξ’ αυτών, οι 278.052 θα υποστούν και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς το εκκαθαριστικό θα δείξει τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Η φράση «τουλάχιστον 50 ευρώ» κρύβει και χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών –κυρίως αυτούς που έχουν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ- οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ επιπλέον σε σχέση με τo 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.