Θρίλερ με τρίτη τηλεοπτική άδεια: Τέλος το STAR; Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι

Δραματικές οι ώρες για το Star Channel ενώ εξελίσσεται θρίλερ για την τρίτη τηλεοπτική άδεια.

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Η δημοπράτηση της τρίτης τηλεοπτικής άδειας κατά πληροφορίες ξεκίνησε σήμερα το πρωί και αμέσως θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας άδειας.

Έτσι εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου.

Μέχρι στιγμής όσα ακούγονται για την πρώτη και δεύτερη τηλεοπτική άδεια είναι ανειβεβαίωτες πληροφορίες και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες εκπροσωπούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι πληροφορίες οτι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποφασίσει να κλείσει το STAR και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου καναλιού υπό νέα εταιρία. Με την προϋπόθεση φυσικά οτι η κυπριακή εταιρία με την οποία συμμετέχει ο όμιλος στη δημοπρασία θα πάρει τηλεοπτική άδεια, κάτι που είναι πολύ πιθανό.

Άλλωστε για αυτό και ως εκπρόσωπος της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)» και για λογαριασμό της επιχειρηματικής οικογένειας στο διαγωνισμό που θα διεκδικήσει την άδεια εμφανίστηκε ο στενός συνεργάτης και το στέλεχος του καναλιού Πάνος Κυριακόπουλος. Αντίθετα για την εταιρία του STAR την άδεια στη δημοπρασία διεκδικεί ο Κάρολος Αλκαλάι.

Στην ουσία η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποφασίσει στην περίπτωση πάντα που κερδίσει τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες να κλείσει το STAR προκειμένου να μειώσει επιπλέον το κόστος του καναλιού και να «χτίσει» ένα νέο με νέες συμβάσεις εργασίας και με λιγότερο προσωπικό.

Κατά τα άλλα δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στη φυσιογνωμία και τη φιλοσοφία του νέου σταθμού υπό την κυπριακή εταιρία. Αφού οι όποιες παρεμβάσεις θα περιοριστούν στο logo του καναλιού που ενδεχομένως αντί για «STAR CHANNEL» να μετονομαστεί σε «STAR TV», στα γραφικά και στην αλλαγή του σήματος.

Είναι φανερό ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη μετά τις εξελίξεις και στο MEGA έχει αποφασίσει η παρουσία της στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στην τηλεόραση στη νέα εποχή που ξεκινάει να είναι όπως πάντα συνετή, νοικοκυρεμένη και όσο το δυνατόν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Τέλος να σημειωθεί, ότι ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί στη δημοπρασία να παρουσιαστεί και να εκπροσωπήσει την υποψηφιότητα ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και αιτία ήταν τα όσα του μετέφεραν οι συνεργάτες του που βρέθηκαν στη δεύτερη πρόβα. Θεωρώντας ότι η διαδικασία δεν τον εκφράζει χαρακτηρίζοντας την εξευτελιστική.

Την ίδια στιγμή, αγωνία δημιουργεί στους υπαλλήλους του Star, όπως αναφέρει η ΕΤΙΤΑ, Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, το γεγονός ότι μεγαλομέτοχος του καναλιού συμμετέχει στη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδεις και με άλλη υποψήφια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ έχει ως εξής:

«Εύλογα ερωτηματικά και αγωνία για το παρόν και το μέλλον δημιουργεί στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού STAR η επιλογή του μεγαλομετόχου του καναλιού να συμμετάσχει στην διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και με άλλη υποψήφια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων («Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία-ITV CP»).

Πόσο μάλιστα όταν αυτή εκπροσωπείται από το σημαντικότερο στέλεχος του STAR όλα τα προηγούμενα χρόνια κύριο Πάνο Κυριακόπουλο. Παρά τις μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις τους για την στήριξη της αίτησης και της συμμετοχής στην διαδικασία του STAR, δηλαδή της εργοδότριας και ιστορικής εταιρείας στην οποία απασχολούνται εδώ και χρόνια εκατοντάδες εργαζόμενοι (τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικό προσωπικό).

Αν και είναι αυτονόητη η στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια για την συνέχιση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού STAR, είμαστε υποχρεωμένοι πριν από μία κρισιμότατη για το μέλλον όλων διαδικασία, να εκφράσουμε δημόσια την αγωνία και ανησυχία μας και να ζητήσουμε πειστικές απαντήσεις για το παρόν και το μέλλον.

Επειδή το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν και δική μας αρχική ανησυχία, υπενθυμίζουμε στους κυβερνητικούς παράγοντες, τις διαβεβαιώσεις τους πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Περιμένουμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουν τους εργαζόμενους του σταθμού».

Διαβάστε ποιος φέρεται να πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια και ποιος τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια την πρώτη μέρα της δημοπρασίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.