Βάσεις 2016: Πρώτη στην Ιατρική με 3 ώρες διάβασμα, εκτός ΑΕΙ με 18.000 μόρια και άλλα παραμύθια

Ποια τα πρώτα παρατράγουδα των Βάσεων 2016;

Οι δηλώσεις εντυπωσιασμού δεν λείπουν για μία ακόμη φορά μετά την ανακοίνωση των Βάσεων 2016.

Πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης με 19.714 μόρια, εισήχθη η 18χρονη μαθήτρια ιδιωτικού κολεγίου της Θεσσαλονίκης, Ελένη Μάνθου.

Η ίδια δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως:

«Το ήθελα από μικρή να σπουδάσω ιατρική, ίσως γιατί έβλεπα και τη μητέρα μου που είναι γιατρός»

Αν και κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία, τονίζει ότι, μέσα στη σχολική χρονιά, δεν διάβαζε πάνω από τρεις ώρες ημερησίως και τα Σαββατοκύριακα χαλάρωνε με τους φίλους της.

«Η πρωτιά για μένα αποτελεί μια καλή ώθηση για τις σπουδές μου» αναφέρει η 18χρονη μαθήτρια του «Ανατόλια», προσθέτοντας ότι, λόγω προσωπικής της… ανασφάλειας, δεν περίμενε ότι θα συγκέντρωνε τόσα μόρια.

Από την άλλη πλευρά, και ενώ οι περισσότεροι μαθητές έκαναν απίστευτες προσπάθειες για να μπουν στη σχολή της προτίμησής τους, κάτι απίστευτο και όμως αληθινό το γεγονός που συνέβη μετά τα αποτελέσματα των βάσεων 2016.

Υποψήφιος με 18.000 μόρια, που δήλωσε μόνο Ιατρικές Σχολές δεν πέρασε σε καμία από αυτές, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ΑΕΙ, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης υπάρχουν υποψήφιοι με πάνω από 17.000 μόρια που δεν συμπλήρωσαν μηχανογραφικό, καθώς φαίνεται ότι ήδη έχουν εξασφαλίσει σπουδές σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού.

Οσον αφορά το ερώτημα γιατί τότε μπήκαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων η απάντηση είναι ότι υπάρχουν Πανεπιστήμια στο εξωτερικό που δέχονται φοιτητές από την Ελλάδα όχι με τον βαθμό του ενδοσχολικού απολυτηρίου, αλλά με βαθμούς Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν ήταν και τα τμήματα με τις χαμηλότερες βάσεις 2016.

Τη χαμηλότερη βάση στα πανεπιστήμια έχει το τμήμα Γεωγραφίας του πανεπιστημίου Αιγαίου με 5.941 μόρια, ενώ στα ΤΕΙ, τη χαμηλότερη βάση έχει το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών και βιομηχανικού σχεδιασμού του ΤΕΙ Κοζάνης με 1.560 μόρια.

Δείτε όλες τις βάσεις 2016 και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.