Δημοσκόπηση Bridging Europe: Απόλυτη ανατροπή, ερχονται τα πάνω κάτω. Αντιδράσεις

Τι λέει νέα δημοσκόπηση ανατροπή για το πολιτικό σκηνικό;

Η νέα δημοσκόπηση της Βridging Europe δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016).

Δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%.

Στην «έρευνα» που έχει ξεσηκώει αντιδράσεις, καταγράφεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ. Οι συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ καταγράφονται στο 3,2%. Μόλις στο 1,1% το Ποτάµι.

– Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
– Δεύτερο κόµµα η ΝΔ, µε 18,2%.
– Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
– Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
– Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
– Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
– Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.

Αυτοί είναι πάνω από το όριο του 3%. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου.

Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

Το 44% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε στη ΔΕΘ σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα. Το 30% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε» περισσότερα από τον πρόεδρο της ΝΔ. Το 26% δεν πήρε θέση.

Επίσης, το 71% δηλώνει πως διαφωνεί με την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στους υπερθεματιστές και το 26% συμφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση Bridging Europe, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει τη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα ενίσχυσε την εικόνα της χώρας και το 21% θεωρεί πως ζημιώθηκε.

Η δημοσκόπηση της Bridging Europe έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση, καθώς έρχεται σε αντίθεση με όλες τις άλλες έρευνες και αμφισβητείται η εγκυρότητα της, όπως και του Χωνιού που την δημοσιεύει.

Κύκλοι προκείμενοι στη ΝΔ κάνουν μάλιστα λόγο για “δημοσκόπηση από τα LIDL”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.