Δημοσκόπηση MRB: Μαχαιριά στην καρδιά. Πόση η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις της MRB και της Opinion Poll.

Εκεί που ο Τσίπρας ήλπιζε οτι μετά τη δημοσκόπηση της Bridging Europe θα είχε μια ελπίδα ανάκαμψης, ήρθε η δημοσκόπηση της MRB σαν μαχαιριά στην καρδιά.

Προβάδισμα ΝΔ δίνει η MRB

Στη δημοσκόπηση της ΜRB, για λογαριασμό της Κυριακάτικης Real News, η ΝΔ προηγείται με 24,2% έναντι 18,9% που καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η ΧΑ με 6,3% και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,8%, ενώ η Ένωση Κεντρώων 2,5% και ακολουθεί το Ποτάμι με 2,4%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό της αποχής – λευκού που καταγράφει το 19,8%!

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 30 μονάδες και συγκεκριμένα καταγράφει ποσοστό 59,6%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinionpoll για λογαριασμό του Τύπου της Κυριακής, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκλογές ζητεί η πλειοψηφία.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου:

η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι
18,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή προηγείται με 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.
η Χρυσή Αυγή με 6,5%,
το ΚΚΕ με 5,5%,
η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%,
η Πλεύση Ελευθερίαςμε 3%,
οι ΑΝΕΛ με 2%
η Ένωση Κεντρώων με 2%,
το Ποτάμι με 1,5%.
Στο 12,3% οι αναποφάσιστοι, το 5,7% απαντά πως δεν θα ψηφίσει.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 61,2% έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες το 69,2% πιστεύει πως ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί, ενώ το 21,9% θεωρεί το αντίθετο.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35,9%, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 19,8%. Κανένας από τους δύο, απαντά το 40,4%.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.