Ένα βήμα από την χρεοκοπία μεγάλος εκδοτικός οίκος: Δραματική επιστολή στους εργαζόμενους

Ποιος εκδοτικός οίκος απειλείται με χρεοκοπία;

Βαρύ είναι το κλίμα σε μεγάλο εκδοτικό οργανισμό που κυριάρχησε επί δεκαετίες, στην δημοσιογραφική ιστορία του τόπου, καθώς βρίσκεται κοντά στη χρεοκοπία.

Ο λόγος για το συγκρότημα του ΔΟΛ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κινδυνεύει με υπαγωγή στο άρθρο 99 και την χρεοκοπία καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τους κρουνούς χρηματοδότησης και τα έσοδα από κυκλοφορίες-διαφημίσεις-χορηγίες βρίσκονται σε πτωτική τροχιά.

Στη χθεσινή συνέλευση των απλήρωτων εργαζομένων, ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης παρουσίασε επιστολή του προέδρου-ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος δίνει deadline μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για την εξεύρεση λύσης.

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση χωρίς να ανταποκριθούμε στις γνωστές φωνές των σειρήνων, στων οποίων τα κελεύσματα, αν είχαμε υποκύψει, δεν θα ήμασταν τώρα εδώ» γράφει στην επιστολή ο Ψυχάρης και συνεχίζει:

«Ο ΔΟΛ έχει μια ιστορία όχι μόνο πολιτική αλλά και επιχειρηματική. Ως και τα τελευταία χρόνια ο ΔΟΛ ήταν η μόνη δημοσιογραφική επιχείρηση στην Ελλάδα που πλήρωνε προκαταβολικά τους μισθούς. Δεν θα γίνουμε τώρα μπαταχτσήδες.

Αν το καράβι πέσει σε ξέρες, στα αμπάρια του θα υπάρχουν όσα χρειάζονται για να τελειώσει μια συνεργασία κλπ. Οπωσδήποτε ελπίζουμε ότι θα έχουμε λύσει το πρόβλημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου».

Διαβάστε τους λόγους που ο όμιλος Καλογήρου κινδυνεύει με χρεοκοπία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.