Επικουρικές συντάξεις: Τρίτο φαρμακερό μαχαίρι, πώς σύνταξη του ΙΚΑ από 205 ευρώ στα 73 ευρώ

Πότε το νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις;

Στα όρια της εξαθλίωσης βρίσκονται οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές σε ΕΚΑΣ, μερίσματα, επικουρικές και κύριες συντάξεις με την επέκταση της εισφοράς υγείας.

Για τον Νοέμβριο, αντί για τον Οκτώβριο μεταθέτει τώρα το υπουργείο Εργασίας την παρακράτηση των αναδρομικών ποσών από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες ισχύουν από 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως πότε έγιναν σε κάθε ταμείο.

Τα αναδρομικά θα παρακρατούνται σε ένα ποσοστό 10% επί της επικουρικής με ελάχιστο ποσό όμως τα 50 ευρώ τον μήνα.

Συνταξιούχος του ΙΚΑ έπαιρνε επικουρική 205 €, από τον Σεπτέμβριο μετά τον επαναϋπολογισμό παίρνει 123 €. Θα πρέπει όμως να του παρακρατηθεί αναδρομικά η περικοπή και για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, αθροιστικά, δηλαδή, 246,00 €.

Με το πλαφόν των 50 ευρώ, που είναι η ελάχιστη δόση για τους επόμενους 5 μήνες θα εισπράττει επικουρική σύνταξη 73 ευρώ- από 205 ευρώ που εισέπραττε έως τον Σεπτέμβριο.

Έως και 70% φτάνει η μείωση και στα μερίσματα των συνταξιούχων του δημοσίου που θα έχει αναδρομική ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Οι 270.000 συνταξιούχοι του δημοσίου θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν τα αναδρομικά από αυτή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Τα μερίσματα που θα εισπράξουν θα είναι για το τρίτο τρίμηνο του 2016, θα είναι πολύ πιο κάτω από αυτά του δεύτερου τριμήνου αφού θα έχουν και την παρακράτηση των αναδρομικών.

Διαβάστε ποιες συντάξεις βρίσκονται σε κίνδυνο με την τρύπα στο ΙΚΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.