Εθνική-Πειραιώς: Πώς μετατρέπουν σε “μικρές τράπεζες” τα περίπτερα. Από κάρτες μέχρι… καταθέσεις

Πώς Εθνική και Πειραιώς θα μετατρέψουν σε “μικρές τράπεζεςπερίπτερα και ψιλικατζίδικα;

Μια σειρά από υπηρεσίες που μέχρι τώρα προσφέρονταν μόνο στα υποκαταστήματα των τραπεζών, θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να εκτελούν οι πελάτες των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων του νομού Αττικής, που είναι μέλη του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, μετά τη συμφωνία στην οποία ήρθε το Συνδικάτο με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση, στους χώρους πώλησης των μελών του Συνδικάτου, συστημάτων διαχείρισης τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως καταθετικά προϊόντα, υπηρεσίες αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), τερματικά αποδοχής καρτών, υπηρεσίες εξόφλησης λογαριασμών κ.α.

Η συμφωνία του Συνδικάτου με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώθηκε επίσημα χθες, ενώ η αντίστοιχη συμφωνία με τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, όπως και οι λεπτομέρειές της, σύμφωνα με πληροφορίες του EMEAgr, θα ανακοινωθούν επίσημα αύριο Παρασκευή.

Και οι δύο συμφωνίες θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από την έκθεση Super Market, Mini Market και Περίπτερο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η υιοθέτηση της συμφωνίας είναι προαιρετική για τα μέλη του Συνδικάτου, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα δούμε απαραίτητα όλα τα περίπτερα, ψιλικατζίδικα και mini markets της Αττικής να μετατρέπονται σε “μικρές τράπεζες“, ωστόσο, σύμφωνα με εκπροσώπους του Συνδικάτου, πολλά θα είναι τα σημεία πώλησης που θα ενσωματώσουν τις νέες δυνατότητες, ιδιαίτερα εκείνα που λειτουργούν όλο το 24ωρο.

Διαβάστε ποια μεγάλη τράπεζα βάρεσε κανόνι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.