Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη-Καραμανλή σε περίεργο κλίμα: Τι συζήτησαν, έντονο παρασκήνιο

Τι συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης-Κώστας Καραμανλής;

Έντονη κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στην κεντροδεξιά παράταξη μετά και την συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή, για το εσωτερικό της οποίας ακούγονται πολλά τα οποία δεν την αφήνουν να είναι ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή -πλέον- πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετά από τα καραμανλικά στελέχη είναι στα κάγκελα με την πορεία που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που ακούγονται για τις σχέσεις του προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Τα δημοσιογραφικά γραφεία πήραν φωτιά με τη συνάντηση που είχαν σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, ο Κώστας Καραμανλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του δεύτερου στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι.

Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών για πολλούς δείχνει πολιτικές εξελίξεις και για άλλους ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Και αυτό γιατί πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για «υπόγειο» σύνδεσμο Καραμανλή – Τσίπρα με αιχμή και την επίκληση «καραμανλικών θέσεων» από αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν, πάντως, ότι υπάρχει ενόχληση στο καραμανλικό στρατόπεδο για την άνευρη αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό μάλιστα ισχυροποιείται σε μια περίοδο που η λογική του «ώριμου φρούτου» έχει προβληματίσει αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρούν ότι κάθε φορά που ο Τσίπρας πρέπει να «χτυπηθεί», δίνει στον ελληνικό λαό μια επικοινωνιακή επιτυχία και κερδίζει πολύτιμο χρόνο, την ώρα που γονατίζει μια ολόκληρη κοινωνία με τις πολιτικές του.

Καμπανάκια στο εσωτερικό του κόμματος έχουν χτυπήσει και διάφορα ονόματα που ακούγονται για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, εάν και όταν γίνουν εκλογές, καθώς και κινήσεις που αποσκοπούν στην ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά αλλοιώνουν τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του σημερινού προέδρου της ΝΔ ανέφεραν ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ είναι στο πλαίσιο των τακτικών συζητήσεων και συναντήσεων των δύο ανδρών, σημειώνοντας ότι το σημερινό πολιτικό ραντεβού έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με τη σημερινή συνάντησή τους, οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής στέλνουν το μήνυμα ότι η συνεργασία τους είναι ισχυρή, δεδομένη και η πολιτική τους σχέση αταλάντευτη.

Διαβάστε τι πραγματικά ισχύει για τα όσαν γράφτηκαν για Καραμανλή και ΕΛΣΤΑΤ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.