Την πάτησαν Κυριακού-Μαρινάκης: Ο κούκος αηδόνι οι άδειες, πώς έχασαν τα εκατομμύρια

Πόσα έδωσαν ΚυριακούΜαρινάκης για τις τηλεοπτικές τους άδειες;

Μπορεί να κέρδισαν τηλεοπτικές άδειες, αλλά τους κόστισαν τόσο ακριβά που μόνο χαρούμενοι δεν είναι σήμερα.

Ο λόγος για τον Θοδωρή Κυριακού, που αναγκάστηκε να πληρώσει 75,9 εκατ ευρώ για να πάρει την τρίτη άδεια, και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που προσέφερε 73,9 εκατ. ευρώ για να κερδίσει την τέταρτη και τελευταία άδεια.

Ποσά, που είναι αδύνατο να αποσβεστούν μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα μς τους ειδικούς της αγοράς.

Ο ισχυρός άνδρας του Αντέννα (που φέρεται να εκπροσωπήθηκε στη δημοπρασία από τον Στρατή Λιαρέλλη) και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ακολούθησαν λανθασμένη στρατηγική στους δυο πρώτους γύρους, προτείνοντας χαμηλά ποσά και επιτρέποντας στον Κώστα Κιμπουρόπουλο του Σκάι και στον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα να κερδίσουν τις δυο πρώτες συχνότητες.

Ο πρώτος προσέφερε μόνο 13,5 εκατ στον πρώτο γύρο και ανέβασε την προσφορά του κατά 20 εκατομ στον δεύτερο, δηλαδή στα 36,5 εκατ ευρώ -ποσό που, ωστόσο, ήταν χαμηλότερο και πό τα 43,6 εκατ ευρώ με τα οποία είχε κατοχυρώσει την πρώτη άδεια ο Σκάι. Αλλά και ο δεύτερος έδωσε 20,5 εκατ ευρώ στον πρώτο γύρο και 46,5 εκατ στον δεύτερο.

Προφανώς και οι δυο πίστευαν ότι για τις δυο πρώτες άδειες θα δίνονταν τα περισσότερα χρήματα και περίμεναν ομαλότερες συνθήκες στη διαγωνιστική διαδικασία για τις δυο επόμενες.

Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με αποτέλεσμα ο κ. Λιαρέκκης να αναγκαστεί να υπερδιπλαδιάσει την προσφορά του στον τρίτο γύρο και από τα 36,6 εκατ ευρώ να εκτοξεύσει την προσφορά του στα 75,9 εκατ ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδινε 63,8 εκατ και έχανε. Όπως είχε χάσει και τον προηγούμενο γύρο από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Έχοντας χάσει δυο συνεχείς γύρους, παρότι είχε αυξήσει πάρα πολύ το τίμημα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε αποφασισμένος να πάρει την τελευταία άδεια πάσει θυσία.

Αναμετρήθηκε τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη όσο και με τον εκπρόσωπο του Δημήτρη Κοντομηνά, οι οποίοι προσέφεραν αντιστοίχως 61,5 εκατ ευρώ και 61 εκατ ευρώ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποχρεώθηκε να ανεβάσει το τίμημα στα 73,9 εκατ ευρώ και να φύγει με την τελευταία άδεια.

Όσοι είδαν το ύφος του όταν αποχώρησε στις τρεις το πρωί, κατάλαβαν πως μόνο ευτυχής δεν ήταν.

Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα έχουν διάρκεια 10 ετών, δεν θα είναι για πάντα…

Διαβάστε όλο το χιτσκοκικό παρασκήνιο των αδειών για Μαρινάκη, Κυριακού, Αλαφούζο, Καλογρίτσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.