Αποστασία ετοιμάζει ο Μητσοτάκης: Τρεις βουλευτές ρίχνουν τον Τσίπρα

Τι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα;

Αποστασία ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα.

Όπως δημοσιεύει σε άρθρο της η kontranews, οι διαπλεκόμενοι του πολιτικού χώρου της ΝΔ ψάχνουν 3 βουλευτές για να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, δεν θα περάσει η νέα εκτροπή και οι προσπάθειες ανυποταξίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες δύο μέρες η κυβέρνηση, με δηλώσεις στελεχών και σχετικά δημοσιεύματα, ισχυρίζεται ότι υλοποιείται σχέδιο ανατροπής της.

«Εν εξελίξει πραξικόπημα» γράφει το altsantiri.gr του Λάκη Λαζόπουλου. Η φιλική προς την κυβέρνηση «Εφημερίδα των Συντακτών» προσφέρει το «This is not a coup», το ντοκιμαντέρ που περιγράφει το τελευταίο στάδιο της «ηρωϊκής» διαπραγμάτευσης.

Για σχέδιο ανατροπής μίλησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Νίκος Παππάς δίνει πλέον και ονοματεπώνυμα.

Υπάρχει δηλαδή σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, ένα πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη; Ενορχηστρωμένο από τους καναλάρχες και τα σκοτεινά συμφέροντα της διαπλοκής;

Για να ανατραπεί μία κυβέρνηση θα πρέπει να χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ξέρουν κάτι στο Μαξίμου και δεν μας το λένε; Υπαινίσσονται, ας πούμε, ότι έχουν φύγει βαλίτσες με μετρητά προς βουλευτές της συμπολίτευσης που είναι έτοιμοι να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, να πάρουν τα μάτια τους και να πετάξουν για Λατινική Αμερική;

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να κουνάνε το δάχτυλο στην κάμερα, μπορούν να κάνουν μία κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Θεωρητικά, βέβαια, υπάρχει πάντα και η χρυσή εφεδρεία του Βασίλη Λεβέντη, αλλά ας δεχθούμε ότι ο Τσίπρας δεν θα άντεχε την πολιτική απώλεια και θα πήγαινε στον Παυλόπουλο για τα περαιτέρω.

Πώς αλλιώς πέφτει μία κυβέρνηση; Αν της επιστρέψει, λένε, ως αντισυνταγματικό, το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον διαγωνισμό για τις άδειες. Τότε δεν πέφτει, παραιτείται.

Και αν συνεχίσουν να κυκλοφορούν αυτό το σενάριο, θα δώσουν βήμα στους κακοήθεις να υποθέσουν ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους δικαστές.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της kontranews για αποστασία Μητσοτάκη:

Διαβάστε ποιος υποστηρίζει ότι αιφνιδιάζει με ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.