Αδερφός κορυφαίου Έλληνα υπουργού στη νέα λίστα

Ποιοι φοβούνται τις αποκαλύψεις για τον αδερφό κορυφαίου υπουργού στη νέα λίστα φοροφυγάδων;

Με τον αδερφό υπουργού φαίνεται να συνδέεται ένας απ’ τους λογαριασμούς της νέας καυτής λίστας που παρέδωσαν οι αρχές της Ρηνανίας, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις 475 μεγαλόσχημων Ελλήνων φοροφυγάδων σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο επίμαχος λογαριασμός αναμένεται να πυροδοτήσει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με δεδομένο ότι ο αδελφός του κορυφαίου πολιτικού εμφανίζεται να διακινεί τεράστια ποσά απ’ την τράπεζα του Λουξεμβούργου το 2010, όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε.

Το ενδιαφέρον των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και των οικονομικών εισαγγελέων εστιάζεται στους τροφοδότες λογαριασμούς μέσω των οποίων έγιναν τα εμβάσματα στην τράπεζα του Λουξεμβούργου. Δεν αποκλείεται η τροφοδοσία του λογαριασμού να έγινε από πρόσωπα ή εταιρείες που είχαν αναλάβει ή επιδίωκαν να συνάψουν συμβάσεις με το Δημόσιο.

Η έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα. Σε συνδυασμό δε και με άλλα ηχηρά ονόματα μεγαλόσχημων παραγόντων της διαπλοκής που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις καταθέσεις στην τράπεζα του Λουξεμβούργου, οι πολιτικές παρενέργειες των αποκαλύψεων θα δρομολογήσουν εξελίξεις όχι μόνο σε δικαστικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, η νέα λίστα καίει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τη γάγγραινα της διαπλοκής. Μια σειρά από μεσάζοντες, εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου, αεριτζήδες και εμπλεκόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, είναι τα κεντρικά πρόσωπα και σε αυτή τη λίστα.

Πρόκειται για τους βαρόνους του συστήματος της διαπλοκής, που έχουν φεσώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τις Ελληνικές τράπεζες και φυγάδευαν τα κλεμμένα στην Ζυρίχη, το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται όπως λέγεται και ένας λογαριασμός που σχετίζεται με μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία στη λίστα και ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στα ορυκτά. Ενώ περιλαμβάνεται επίσης και ένας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στον τομέα της αντασφάλισης.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, σε συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς, αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμα για τη νέα λίστα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η έρευνα έχει προκαλέσει πανικό στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά τρέμουν το ενδεχόμενο αποκαλύψεων για πρόσωπα και επιχειρηματίες που συνδέονται με τα δύο αυτά κόμματα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.