Αλέξανδρος Ωνάσης: Ποιος αγόρασε τη Mercedes του άτυχου νέου. Πόσο κόστισε

Ποιος αγόρασε τη Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση και πόσο του κόστισε;

Η Εθνική Τράπεζα και ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έβγαλε σήμερα Παρασκευή σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, μία συλλεκτική Mercedes, μοντέλο του 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης.

Η πλειοδοτούσα προσφορά για τη Mercedes, ποσού 25.000 ευρώ, έγινε από τον Λαρισαίο δικηγόρο των Αθηνών, ιδρυτή του κόμματος “Νέα Πορεία – Νέα Ελλάδα” και επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννο Γραμματίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεύτερος πλειοδότης προσέφερε 15.000 ευρώ και ο τρίτος 10.000 ευρώ.

Η πολυτελέστατη για την εποχή της Mercedes με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον κλιματισμό, το αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο ταχυτήτων και την επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό κόστισε στον Αλέξανδρο Ωνάση, 250.000 δραχμές.

Ενώ ένας μισθωτός έπρεπε να δουλέψει 3.572 ημέρες – χωρίς να ξοδέψει δραχμή- για να την αποκτήσει, μιας και το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Η Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση, χρήζει επισκευής και προμήθειας κάποιων σημαντικών ανταλλακτικών, ήταν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο στην εποχή του.

Το γεγονός και μόνο ότι ήταν αυτόματο τα λέει όλα.

Βιογραφία του Αλέξανδρου Ωνάση:

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948 από τον γάμο του έλληνα κροίσου με την πρώτη του γυναίκα Αθηνά (Τίνα) Λιβανού.

Από τον ίδιο γάμο γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα η Χριστίνα Ωνάση.

Η μοιραία μέρα για τον νεαρό Ωνάση υπήρξε η Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα.

Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.

Διαβάστε ποιο το πρόβλημα υγείας της Αθηνάς Ωνάση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.