Απεργία Αεροδρόμια: Ποιες πτήσεις ακυρώνονται. Χαμός στις αεροπορικές εταιρείες

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται λόγω της απεργίας στα αεροδρόμια που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Λόγω των εικοσιτετράωρων απεργιών που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από την Κυριακή 9/10 ώρα 00:01 έως και τη Δευτέρα ώρα 23:59, η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν όλες τις πτήσεις του δικτύου τους την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Ενώ τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ακυρώνονται όλες οι πτήσεις προς και από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 23:59, εκτός από 8 σκέλη πτήσεων που αλλάζουν ώρα αναχώρησης.

Επιπλέον, σήμερα η AEGEAN ακυρώνει τις πτήσεις της προς Τελ Αβιβ, Βηρυτό, Αμμάν, Τιφλίδα, Τεχεράνη και την πτήση Τεχεράνη-Αθήνα, ενώ σε άλλες τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης.

Χαμός επικρατεί στα ταξιδιωτικά γραφεία λόγω της απεργίας στα αεροδρόμια.

Εν τω μεταξύ, στην ακύρωση 110 πτήσεων προχωρά η αεροπορική εταιρεία Ryanair, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση να λάβουν μέτρα «ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των ελληνικών ουρανών».

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι προχωρά σε εξαναγκαστική ακύρωση 4 πτήσεων σήμερα το βράδυ και όλων των πτήσεων (106 σε σύνολο) προς/από και εντός Ελλάδος, αύριο Κυριακή , με πιθανότητα περισσότερων ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Δευτέρα.

Τα μέτρα που προτείνει να ληφθούν «ώστε να αποτρέψει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από μικρές ομάδες Ελεγτών Εναέριας Κυκλοφορία (ΕΕΚ) είναι:

– οι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματα τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες.
– Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ.
– Να μην επηρεάζονται οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του εναέριου χώρου της χώρας που έχει απεργία.
– Να επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων των εξόδων που ορίζει ο νόμος EU261 από τους παράγοντες των απεργιών».

Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται, έχουν ενημερωθεί μέσω email και SMS, ενώ τους έχουν δοθεί οι παρακάτω επιλογές: πλήρης επιστροφή χρημάτων, κράτηση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση ή κράτηση σε ένα άλλο δρομολόγιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.