Ύποπτη κίνηση από Αυγή: Γιατί δημοσίευσε τη δημοσκόπηση-χαστούκι για ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί η Αυγή δημοσίευσε την καταστροφική -για τον ΣΥΡΙΖΑ- δημοσκόπηση;

Προς έκπληξη πολλών, η γνωστή εφημερίδα Αυγή, δημοσίευσε προσφάτως για πρώτη φορά, μια δημοσκόπηση που δείχνει την “καταστροφή” του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την Αυγή για ύποπτες και μεθοδευμένες κινήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, τα ερωτηματικά ακόμη παραμένουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του capital.gr για τη δημοσκόπηση της Αυγής:

Είναι και εύλογο και ξεκάθαρο πως στο Μαξίμου έχουν νεύρα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν να αντιμετωπίσουν αρρυθμίες και αναποδιές, οπότε αυτό δεν καθίσταται ούτε περίεργο ούτε ανησυχητικό (για τους ίδιους).

Είναι όμως η πρώτη φορά μάλλον εδώ και 1,5 χρόνο που στους διαδρόμους της Ηρώδου Αττικού και στις κατ ιδίαν συζητήσεις με κυβερνητικά στελέχη τα οποία είναι επιφορτισμένα με την “διαχείριση” των επικοινωνιακών κρίσεων, ακούγεται όλο και πυκνότερα, η επιφύλαξη “να
δούμε τί άλλο μας ξημερώνει”.

Στην κοινοτυπία “η φτώχεια φέρνει γκρίνια”, συνοψίζεται άλλωστε σχεδόν όλη η γκάμα των εσωτερικών αντιθέσεων και μιας αγανάκτησης που ξεφεύγει ενίοτε από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών για όσες δυσάρεστες εκπλήξεις εμφανίζονται σε καθημερινή πια σχεδόν βάση στην Ηρώδου Αττικού.

“Εκπλήξεις” οι οποίες εκφεύγουν από την μέχρι σήμερα ομολογουμένως εξόχως αποτελεσματική επικοινωνιακή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούν συνθήκες απόλυτης απορρύθμισης.

Μια τέτοια ήταν φερ ειπείν η δημοσίευση της δημοσκόπησης της Public Issue για λογαριασμό της Αυγής, τα στοιχεία της οποίας, ως φυσικό, έγιναν φειγ βολάν στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μικρό πράγμα δεν είναι – κι άπαντες το γνωρίζουν- να δημοσιεύει ένα κομματικό έντυπο τα αποτελέσματα μια σφυγμομέτρησης – φωτιά για το κόμμα το οποίο στηρίζει όταν αυτό μάλιστα κυβερνά και δη σε συνθήκες μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, η δημοσκόπηση άλλον τι δεν επιβεβαίωσε, παρά την τάση όλων των τελευταίων γκάλοπ που φωτογραφίζουν την εδραίωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ υπέρ της δεύτερης και το άνοιγμα της ψαλίδας στην “καταλληλότητα” του προέδρου της Ν.Δ αντί του πρωθυπουργού.

Ουδέν καινούργιο καίτοι απολύτως ενοχλητικό για τους μαξιμινούς. Το ενδιαφέρον εστιάζεται ωστόσο, δεδομένου του μέσου που φιλοξένησε την δημοσκόπηση, στα στοιχεία που προέκυψαν σχετικά με το ερώτημα περί πρόωρων εκλογών.

Προκρίνεται από τους ερωτηθέντες, η οψιόν της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την ώρα που στην Κυβέρνηση πετούν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα τους. ( Είτε γιατί πράγματι θεωρούν ότι δυσκολεύει τον κυβερνητικό βίο σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και το νέο ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει ο κ. Τσίπρας στις ζυμώσεις για την ευρωπαική κεντροαριστερά είτε γιατί τις σκέφτονται μεν αλλά …όχι όλοι και επ αυτού καταγράφεται εσωτερικός διχασμός”.

Σε κάθε περίπτωση, στο μαξιμινό στρατόπεδο εκνευρίστηκαν τα μάλα και με τα δημοσκοπικά στοιχεία που είδαν το φως μέσω του (ημι)επίσημου κομματικού τους εντύπου και ένεκα της αξιοποίησής τους από το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο. Ο εκνευρισμός άλλωστε αποτυπώθηκε σε μια εξαιρετικά επιθετική “διαρροή” η οποία πάντως απέφυγε να τοποθετηθεί στην ουσία των ευρημάτων.

Η ευθεία ανάγνωση λέει για τη δημοσκόπηση πως απλώς “η Αυγή” αντιμετώπισε τη σφυγμομέτρηση ακριβώς σαν αυτό που είναι : Μια φωτογραφία της “στιγμής” την οποία της ενεχείρισε ο φωτογράφος με τον οποίο συνεργάζεται ( βλέπε Public Issue) και τη δημοσίευσε, ως συνηθίζει.

Οι “πονηροί”, βλέπουν πίσω από τη δημοσκόπηση προσπάθεια συσπείρωσης των συριζαίων ψηφοφόρων μπροστά στον κίνδυνο της “δεξιάς επέλασης”.

Εάν πάντως ισχύει η δεύτερη εκδοχή, τότε ο κώδωνας των εκλογών έχει αρχίσει να χτυπάει δυνατά και το κόμμα προσπαθεί να στείλει μηνύματα ηχηρά στην Κυβέρνηση. Θα φανεί προσεχώς αν το μήνυμα παραμένει ανεπίδοτο ή αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να ενεργοποιήσει το κομβίον εξόδου.

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Αυγής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.