Διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η διοίκηση της «Αυγής». Τελευταία ενημέρωση

Τι συμβαίνει στη διοίκηση της Αυγής; Γιατί φέρονται να παραιτήθηκαν και ποια η χλιαρή διάψευση;

Έντονη κρίση έχει ξεσπάσει στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή» εδώ και αρκετές μέρες με αποκορύφωμα τις σημερινές παραιτήσεις της διοίκησης , οι οποίες ωστόσο κρατούνται μυστικές και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η γκρίνια, τόσο στην «Αυγή» όσο και στα άλλα κομματικά μέσα, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με τα πυρά να στρέφονται εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι έχει εγκαταλείψει τα κομματικά μέσα και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα ΜΜΕ του λεγόμενου «αστικού τύπου», ενώ διατυπώνονται και πιο συγκεκριμένες κατηγορίες για κάποια στελέχη και το ρόλο τους σχετικά με τα ΜΜΕ.

Στο σημερινό ΔΣ της «Αυγής» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος Βασίλης Μουλόπουλος, ο διευθυντής Κωστής Νικολακάκος και ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Δημήτρης Στούμπος. Άλλα μέλη του ΔΣ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν κι αυτά. Η Ράνια Σβίγκου διαχώρισε τη θέση της κρατώντας αποστάσεις. Τους είπε ότι διαφωνεί με τις παραιτήσεις και ότι η ίδια θα φρόντιζε να πιέσει το κόμμα. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έντονος διαπληκτισμός του Στούμπου με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα .

Η βασική κατηγορία εναντίον του κόμματος πάντως, είναι η αδιαφορία της ηγεσίας για την τραγική οικονομική κατάσταση της εφημερίδας, η οποία έχει κολλήσει κυκλοφοριακά σε πολύ χαμηλά νούμερα. Οι εργαζόμενοι είναι σχεδόν δύο μήνες απλήρωτοι (ενώ λέγεται ότι για πολύ λίγους αρεστούς σε άλλα κέντρα αναφοράς της κυβέρνησης έχουν εξασφαλιστεί δεύτερες δουλειές, αλλά πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία).

Απλήρωτη, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, είναι και η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue η οποία συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με την εφημερίδα «Αυγή».

Τελευταία ενημέρωση 23:18: Χλιαρή διάψευση της «Αυγής»

Μετά τον σάλο, σε μια χλιαρή διάψευση της είδησης περί παραιτήσεων μελών του ΔΣ της «Αυγής», προχώρησε η εφημερίδα μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης.

Δείτε τι γράφει το site της «Αυγής»:

«Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Δεν ισχύουν.
«Α»»

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως επιμένουν πως πράγματι υπήρξε παραίτηση των παραπάνω μελών του ΔΣ σην Αυγή με δημόσια μάλιστα γνωστοποίηση της απόφασης τους σε πλειάδα δημοσιογράφων και εργαζομένων της «Αυγής».

Με το φόβο σοβαρού πολιτικού ζητήματος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πιέζουν τη διοίκηση της Αυγής να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι να υπάρξει λύση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και το Μέγαρο Μαξίμου έχει αιφνιδιαστεί από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και αναζητά λύση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.