Γιακουμάκης: Ποια νέα σοκαριστικά βασανιστήρια βγήκαν στο φως.

Ποιες οι αποκαλύψεις των βασανιστηρίων που υπέστη ο Γιακουμάκης από τους Κρητικούς συμφοιτητές του;

Λεπτομέρειες – σοκ για τα άγρια βασανιστήρια που συχνά έπαιρναν μορφή βασανιστηρίων, σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μέσα από βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Ιωαννίνων.

Βάσει αυτών, θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, στην πρώτη από τις δίκες της συγκλονιστικής υπόθεσης του Γιακουμάκη, στις 20 Οκτωβρίου, ο πρώην διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης, η καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαπέτρου, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος τςη Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Καταπέλτης το κατηγορητήριο, καταλογίζει στους υπευθύνους της σχολής ότι συγκάλυπταν τους οκτώ σπουδαστές – που είναι γνωστοί και ως σκληρή ομάδα των Κρητικών και έκαναν τρομακτικά βασανιστήρια στον άτυχο Γιακουμάκη».

Στα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτονται τα 10 μαρτύρια του άτυχου 20χρονου στο δωμάτιο 212 της Γαλακτομικής ή στους διαδρόμους της σχολής για περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι της σχολής, ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ γνώριζαν επίσης ότι είχαν προκαλέσει και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον άτυχο σπουδαστή, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για πειθαρχική διερεύνηση και τιμωρία.

Επιπλέον, ο πρώτος κατηγορούμενος, διευθυντής τότε της σχολής, ουδέποτε συγκάλεσε το πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει τα καταγγελλόμενα και να επιβάλλει στους εμπλεκόμενους πειθαρχική ποινή.

Επίσης, η καθηγήτρια, υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, ουδέποτε ζήτησε τη σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου βάσει κατηγορητηρίου.

Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα, η καθημερινότητα του Βαγγέλη Γιακουμάκη (που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε νεκρός, με κομμένες φλέβες, στις 15 Μαρτίου 2015) ήταν κόλαση.

Μεταξύ άλλων, σπουδαστές της σχολής φέρεται ότι σχεδόν καθημερινά από τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 έκλειναν το νερό του μπάνιου την ώρα που το χρησιμοποιούσε, τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά ενώ κινούνταν στους χώρους της εστίας και τον χτυπούσαν καταφρονητικά, με σφαλιάρες στον σβέρκο, αιφνιδιάζοντάς τον από πίσω.

Σε ημερομηνία που δεν έχει εξακριβωθεί, πάντως εντός διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014, επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον κρέμασαν (!) για ώρα από το παράθυρο του διαδρόμου του 2ου ορόφου της εστίας της σχολής, προκαλώντας του τραυματισμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή του!

Επιπλέον, ξύρισαν με τη βία τον 20χρονο Γιακουμάκη για να τον εξευτελίσουν και τον χλεύαζαν, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Γιακουμάκης εμφανιζόταν μονίμως με μώλωπες σε αυτιά και μύτη.

Σε άλλο σημείο του βουλεύματος γίνεται λόγος για τρεις σπουδαστές, οι οποίοι είχαν προξενήσει φθορές σε κοινόχρηστα πράγματα, χαράζοντας τα ονόματα των χωριών τους στον τοίχο της εστίας, ενώ περιγράφεται ακόμη ένα περιστατικό βίας σε βάρος του Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα: «Τον Ιανουάριο του 2015 τρεις σπουδαστές συνέχιζαν να παρενοχλούν τον Γιακουμάκη, τον πλησίαζαν από πίσω και τον χτυπούσαν με σφαλιάρα στον σβέρκο, ενώ το Σαββατοκύριακο των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 έδεσαν σε καρέκλα τον Βαγγέλη και τον περιέπαιζαν και στη συνέχεια ένας εξ αυτών εθεάθη να τον καταδιώκει κρατώντας πετσέτα την οποία του πέρασε στον λαιμό με τη βία!

Διαβάστε ποιος υπουργός της ΝΔ κατηγορείται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.