Άκρως προκλητικός ο παιδεραστής Σειραγάκης: “Δεν ήταν βιασμός, ήταν…” Σε πόσα χρόνια καταδικάστηκε

Τι δήλωσε ο προκλητικός παιδεραστής Σειραγάκης στο δικαστήριο και σε πόσα χρόνια καταδικάστηκε;

Αμετανόητος και δίχως ίχνος ντροπής εμφανίσθηκε για μία ακόμα φορά, το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά, ο 52χρονος σήμερα Νίκος Σειραγάκης, για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος δεκάδων παιδιών του Ρεθύμνου.

Μάλιστα η έδρα υποχρεώθηκε να μην του επιτρέψει το «παραλήρημα», μιας και η απολογία του αναμένεται ως είθισται στο τέλος της διαδικασίας.

Ο Σειραγάκης μεταφέρθηκε γύρω στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, όπου ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, αφού ο ίδιος μετά την πρωτόδικη απόφαση είχε ασκήσει έφεση.

Ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε πραγματική ποινή 401 ετών για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, κλήθηκε από την πρόεδρο του Δικαστηρίου να αιτιολογήσει την απόφαση του να καταθέσει έφεση.

Για μία ακόμα φορά «τήρησε» την αρχική του υπερασπιστική του γραμμή, λέγοντας πως δεν θεωρεί ασελγείς τις πράξεις του σε βάρος των παιδιών, ενώ κατήγγειλε πως «ζει σε φρικτές συνθήκες κράτησης».

Εξακολούθησε μάλιστα να ισχυρίζεται ο Σειραγάκης, ότι οι ερωτικές συνευρέσεις του με τα παιδιά δεν έγιναν παρά τη θέλησή τους και πως αποτελούσαν μέρος του κώδικα «μύησης» των αθλητών κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» της πραγματικότητας.

Κατά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο – μετά από αίτημα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής – αποφάσισε και πάλι, για λόγους προστασίας των ανηλίκων, να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και έτσι μετά την ανάγνωση της λίστας των μαρτύρων, όλοι πλην των δικηγόρων και του κατηγορουμένου αποχώρησαν από την αίθουσα.

Ένταση επικράτησε επίσης όταν ο κατηγορούμενος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μία από τις μητέρες των παιδιών.

Ο παιδεραστής λογοδοτεί για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος δεκάδων παιδιών, που κακοποίησε σεξουαλικά επί πολλά χρόνια.

Η δράση του Σειραγάκη αποκαλύφθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μέσα στο σπίτι του να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου της αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον Σειραγάκη, όταν πια είχε στα χέρια της καταγγελίες γονέων παιδιών, που αποκάλυπταν τη δράση του παιδεραστή.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 ο Σειραγάκης παραμένει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ στις 16 Μαΐου του 2013 καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, η οποία με τη συγχώνευση κατέληξε στα 220 χρόνια.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν η απολογία του κατηγορούμενου και οι αγορεύσεις των δικηγόρων, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται και η έκδοση της απόφασης του Εφετείου.

Διαβάστε ποιος ο λόγος που ο 39χρονος βίαζε και ξυλοκοπούσε την κοπέλα του 24 ώρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.