Τα πάνω κάτω με απόφαση ΣτΕ: Ποια κανάλια παίρνουν προσωρινές άδειες, τι θα γίνει με MEGA

Ποια κανάλια θα πάρουν προσωρινές άδειες μετά με την απόφαση του ΣτΕ;

Από Δευτέρα η κυβέρνηση δηλώνει ότι φέρνει νέο νόμο βάσει του οποίου θα δοθούν προσωρινές άδειες στα κανάλια μέχρι το ΕΣΡ να καθορίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Με το νόμο αυτό όμως δεν θα πάρουν όλα τα κανάλια που υπάρχουν σήμερα άδειες λειτουργίας κι ανοίγει έτσι και πάλι νέος κύκλος… μαύρου!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται με τον νόμο – γέφυρα που προανήγγειλαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ, να δώσει άδειες μόνο σε όσους από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που προέβλεπε ο νόμος Παππά.

Κάπως έτσι άδεια θα λάβουν μονάχα οι τηλεοπτικοί σταθμοί:

ΑNT1
ALPHA
STAR
ΣΚΑΙ

Ενώ δεν θα λάβουν άδεια οι σταθμοί Mega και Epsilon που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να λάβουν άδεια και οι εταιρίες που μετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτικό κανάλι που να βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες θα καθοριστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν θα πέσει μαύρο σε Mega, Epislon ή και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια που δεν μετείχαν στο διαγωνισμό κι αν αυτό είναι συνταγματικό καθώς το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό ήδη το νόμο Παππά και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βασιστεί στη διαδικασία του νόμου αυτού για να παραχωρήσει άδειες λειτουργίας, έστω και προσωρινές.

Διαβάστε τους λόγους που το ΣτΕ έκρινε αντισυτναγματικό τον νόμο Παππά για τις άδειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.