Έκτακτο: Ξεκίνησε η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Ποια τα σενάρια

Τι θα γίνει τελικά με τις τηλεοπτικές άδειες;

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:30, η 5η και πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του ΣτΕ θα κριθεί, το μέλλον των τηλεοπτικών εταιρειών, αλλά και χιλιάδων εργαζομένων.

Οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά τη σημερινή, διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών θα αποφασίσουν για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στην περίπτωση που ο «επίμαχος» νόμος Παππά κριθεί συνταγματικός, τότε οι δικαστές του ΣτΕ θα προχωρήσουν στο επόμενο θέμα που έχουν θέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών.

Δηλαδή εάν νόμιμα χορηγήθηκαν μόνο τέσσερις άδειες και με ποια κριτήρια προσδιορίστηκε ο αριθμός τέσσερα.

Αν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, τότε οι δικαστές δεν θα προχωρήσουν στο ζήτημα του αριθμού (4) των αδειών που χορηγήθηκαν.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο, περίπου έξι μηνών στην κυβέρνηση, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια για να κρίνει οριστικά το όλο θέμα.

Κατά την προηγούμενη διάσκεψη της περασμένης Δευτέρας, ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε την εισήγησή του και τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν από τους δικαστές και άλλα νομικά ζητήματα, ενώ έγινε και συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα συζητηθεί κατά τη σημερινή διάσκεψη.

Δεν γνωρίζει κανείς εάν θα υπάρξει ή όχι νέα διάσκεψη της Ολομέλειας, όμως όλα δείχνουν ότι είναι μικρές οι πιθανότητες για να υπάρξει και 6η.

Διαβάστε ποιος ο λόγος που ο Παππάς ακυρώνει τον διαγωνισμό για τις άδειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.