Βόμβα πριν τον ανασχηματισμό: Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας;

Γιατί θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ύστατη «ζαριά» Τσίπρα, αφού τα πολιτικά αδιέξοδα μιας κυβέρνησης που κινείται πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας γιγαντώνονται και πνίγουν το Μαξίμου.

Καταλύτης των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων των επομένων ημερών, αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά.

Και για αυτό εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην περίπτωση πάντα, που η απόφαση του ΣτΕ θα είναι αρνητική για τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση του.

Είναι βέβαιο πως ο Ανασχηματισμός είναι προ των πυλών, αλλά η είδηση που αποκαλύπτει σήμερα το Lykavitos.gr είναι πως ο Τσίπρας έχει καταλήξει σε μια πιο επιθετική κίνηση:

Να ζητήσει δηλαδή αιφνιδιαστικά Ψήφο Εμπιστοσύνης από την Βουλή- πριν προχωρήσει σε Ανασχηματισμό.

Αυτό θα το κάνει για τρεις βασικούς λόγους:

Πρώτον να καταμετρηθεί και τυπικά, πως παρά τα απανωτά πολιτικά του στραπάτσα, η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά διαθέτουν ακόμη και σήμερα την Δεδηλωμένη.

Δεύτερον να μην επιτρέψει στην Νέα Δημοκρατία, να καταθέσει όποτε αυτή κρίνει πολιτικά σκόπιμο, Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξη μηνών.

Και τρίτον ο Τσίπρας και το Μαξίμου μετά το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι και 100% βέβαιοι πως αν προηγηθεί ο Ανασχηματισμός θα υπάρξουν 153 «πρόθυμοι» βουλευτές που θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.