Αποκάλυψη βόμβα: Γιατί δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας

Γιατί δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας;

Σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί να… σταθεί η υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του Προέδρου μιας ανεξάρτητης αρχής όπως είναι το ΕΣΡ εκφράζουν έμπειροι πολιτικοί και νομικοί παρατηρητές.

Όπως σημειώνεται ο Βύρων Πολύδωρας είναι αρχηγός κόμματος και αυτό προκαλεί σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για μια παράμετρος που σίγουρα θα απασχολήσει τους συνταγματολόγους για το κατά πόσο επιτρέπεται αρχηγός κόμματος να τοποθετείται πρόεδρος σε μια ανεξάρτητη αρχή.

Πέρα από την καθαρά νομική διάσταση του θέματος σίγουρα εγείρεται και ζήτημα ηθική τάξης που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Να θυμίσουμε ότι ο Βύρωνας Πολύδωρας στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014 είχε ιδρύσει μαζί με τον Χρήστο Ζώη το κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» και με πρόεδρο τον ίδιο.

Μάλιστα το κόμμα είχε κατέβει στις ευρωεκλογές του 2014 ως συνασπισμός κομμάτων και κινήσεων συνεργαζόμενο με τα κόμματα και κινήσεις του Νίκου Νικολόπουλου, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Χρήστου Ζωή.

Το κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» είχε λάβει ποσοστό 1,04% με 59.482 ψήφους.

Διαβάστε πώς από υμνητής της Χρυσής Αυγής έγινε Πρόεδρος του ΕΣΡ ο Πολύδωρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.