Έκτακτο για δίκη Γιακουμάκη: Ποια τα 3 ονόματα φωτιά που αθωώθηκαν

Ποιοι οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Γιακουμάκη, το δικαστήριο τους έκρινε
αθώους; Ποιες οι εξελίξεις για τη δίκη Γιακουμάκη;

Την αθώωση 3 κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη, του οποίου η ετυμηγορία αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Αφορά στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής , στην υπεύθυνη εστίας, καθώς και στον τέως υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Όπως ανάφερε η εισαγγελέας, κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων για την αυτοκτονία του Γιακουμάκη, δεν είχαν πρόθεση για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος, για αυτό το λόγο τους έκρινε αθώους.

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της δήλωσε μεταξύ άλλων ότι φαίνεται να έγινε τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων καθώς στην Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

Ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε στην κατάθεσή του πως το μοναδικό του κίνητρο στην παρέμβαση που έκανε στον πρώην διευθυντή, για να δείξει επιείκεια προς τον σπουδαστή από τα Χανιά Γιακουμάκη, ήταν καθαρά για λόγους ανθρώπινους.

Μάλιστα όπως είπε, η οικογένεια του σπουδαστή, Γιακουμάκη είναι φτωχή που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο οικονομικό βάρος μιας ενδεχόμενης αποβολής του σπουδαστή από την εστία.

Επίσης ο Μαρκογιαννάκης ισχυρίστηκε ότι η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, προκάλεσε ηθική βλάβη στον ίδιο και την οικογένεια του Γιακουμάκη.

Ολοκληρώνοντας την απολογία του, ο Μαρκογιαννάκης συμπλήρωσε : «Το ρουσφέτι είναι η χειρότερη πολιτική επένδυση. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη, αλλά νιώθω ότι είμαι αθώος».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Διαβάστε ποιες οι δηλώσεις της Έλενας Ακρίτα για τον Γιακουμάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.