Εκλογές τώρα: Ποιο μεγάλο κόμμα άρχισε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Ποιο μεγάλο κόμμα ξεκίνησε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, εν όψει εκλογών;

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπήκε η ΝΔ, αφού όπως φαίνεται έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αρχίζει την περιοδεία εν όψει εκλογών αύριο το απόγευμα από τα Γιάννενα την πορεία του προς το λαό με ανοιχτή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές αναφέροντας ότι η χώρα «χρειάζεται πολιτική αλλαγή σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Τσίπρας θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να τους φέρει προ τετελεσμένων για την υπογραφή 4ου Μνημονίου.

Υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται με προσοχή από το περιβάλλον του Μητσοτάκη, και αφορά στο ενδεχόμενο «ηρωικής εξόδου» του Τσίπρα προκειμένου η ΝΔ να αναγκαστεί να υπογράψει ως κυβέρνηση μία ακόμη δανειακή συμφωνία με την τρόικα κυρίως δε με το ΔΝΤ.

Ο Μητσοτάκης θα καταστήσει σαφές στο ακροατήριο του ότι δεν χρειάζεται τέτοιο πρόγραμμα το οποίο εκτός των άλλων θα εκτοξεύσει το χρέος στα ύψη, αλλά απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και φοροελαφρύνσεις ώστε να ανακάμψει η πραγματική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Δεν θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του λαϊκισμού υιοθετώντας τον αλλά οφείλουμε να δυναμώσουμε τον θετικό μας λόγο απέναντι στην οργή και τον θυμό» ανέφερε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Θέλοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι η ΝΔ ως η μόνη παράταξη που έμεινε όρθια μέσα στη λαίλαπα της κρίσης μπορεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Η ομιλία του Μητσοτάκη αποκτά βαρύνουσα σημασία καθώς από τα Γιάννενα που πρωταγωνίστησαν σε όλες τις ιστορικές στιγμές του έθνους, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα ζητήσει «συστράτευση όλων των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στον λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ και των άκρων.

Και αυτό διότι θεωρεί ότι ο Τσίπρας στην προσπάθεια του να διαχειριστεί την πτώση του θα επιδοθεί ξανά στη ρητορική των «δημαγωγικών υπεραπλουστεύσεων».

Διαβάστε ποιος ο λόγος που ο Μητσοτάκης έγινε έξαλλος και καλεί τον λαό σε εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.