Ποια η Ελληνίδα σύζυγος του γιου του Τσε Γκεβάρα. Με ποιον Έλληνα πολιτικό είναι συγγενείς

Ποια η Ελληνίδα σύζυγος του γιου του Τσε Γκεβάρα;

Αίσθηση προκάλεσε χθες ο Θάνος Τζήμερος όταν σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤ1 (Θέμος Αναστασιάδης), αποκάλυψε ότι έχει συγγένεια με τον Τσε Γκεβάρα.

Ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η σύζυγος του Ερνέστο Γκεβάρα -γιος του Τσε-, είναι ξαδέλφη μου (οι παππούδες μας ήταν αδέλφια). Ζουν στην Αβάνα. Επομένως, τα παιδιά τους (έχουν δύο κόρες) είναι εγγονάκια του Τσε και ανίψια του γράφοντος….”.

Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Θάνος Τζήμερος, διαβάζουμε σε παλαιότερο ρεπορτάζ του Έθνους, για την Ελληνίδα σύζυγο του Ερνέστο. Πρόκειται για την Μαρία Έλενα, σύζυγο του μικρότερου γιου του θρυλικού επαναστάτη.

“Ο Ερνέστο και η Μαρία Ελενα είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων, ευγενικοί, λιγομίλητοι, επισκέπτονται τη χώρα μας συχνά, έχουν αρκετούς φίλους και συγγενείς σε όλη την Ελλάδα και δεν θέλουν να προκαλούν ποτέ και για τίποτα. Η Μαρία Ελενα ασχολείται καλλιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και έχει επαφές με γνωστούς Ελληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται κυρίως σε ελληνοκουβανικά θέματα.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα, σύζυγός της, είναι ο τέταρτος και μικρότερος γιος του Τσε, από τη δεύτερή του γυναίκα, την Αλεΐδα Μαρτς, με την οποία έκανε τέσσερα παιδιά.

Ο μεγαλύτερος είναι ο Καμίλο, δικηγόρος στο επάγγελμα, όπως και ο Ερνέστο, η δεύτερη αλλά και πιο γνωστή από τις συχνές επισκέψεις της στην Ελλάδα Αλεΐδα, γιατρός και τρίτη η Σέλια, κτηνίατρος”, γράφει σχετικά η εφημερίδα.

Δείτε τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες της σορού του Τσε Γκεβάρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.