Βαριές κατηγορίες για Αγγλούπα: Μετά τους Ρομά κατηγορείται και για νέα κλοπή. Απίστευτο

Για τι είδους κλοπή κατηγορείται ξανά ο Αλέξανδρος Αγγλούπας;

Για ρευματοκλοπή (!) δικαζόταν χθες ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, την ώρα που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στους ανακριτές Διαφθοράς για την εμπλοκή του στη μαφία των Ρομά.

Μαζί του στο εδώλιο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έπρεπε να ήταν η σύντροφός του, αλλά και ο πατέρας του Νίκος, οι οποίοι όμως βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Η υπόθεση κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2013 και αφορούσε την εταιρία Alex Creations, που εμπορεύεται ρούχα και κάνει εισαγωγές από γνωστές φίρμες ένδυσης.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν εμφανίστηκε κανείς, ενώ ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Λίγο πριν καταθέσει ο τεχνικός Γ. Χ., εμφανίστηκε ένας δικηγόρος με εξουσιοδότηση από τον 39χρονο. «Εχω εξουσιοδότηση για να εκπροσωπήσω τον Αλέξανδρο Αγγλούπα. Ομως, εκπροσωπώ και τους άλλους δύο κατηγορουμένους, αλλά δεν έχω πληρεξούσιο γι’ αυτό. Εχω φέρει μάρτυρα που μπορεί να σας το επιβεβαιώσει. Είναι εκτός Αθηνών και ήταν αδύνατον να μου δώσουν εξουσιοδότηση. Θέλω να ζητήσω αναβολή εξαιτίας κωλύματος των κατηγορουμένων που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν» ανέφερε ο δικηγόρος.

Τον λόγο πήρε ένας μάρτυρας της πλευράς Αγγλούπα, ο οποίος επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ότι ο δικηγόρος εκπροσωπεί όλους τους κατηγορουμένους. «Γνωρίζω ότι θέλουν και οι άλλοι δύο να τους εκπροσωπήσει. Ωστόσο, βρίσκονται εκτός Αττικής και ήταν αδύνατον να έρθουν σήμερα εδώ, γι’ αυτό και ζητείται η αναβολή» είπε. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και υπόθεση πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκαν 21 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά, ενώ ο Αλέξανδρος Αγγλούπας και οι φερόμενοι «εγκέφαλοι» θα περάσουν το κατώφλι των ανακριτών και η ποινική μεταχείρισή τους θα αποφασιστεί μετά την απολογία τους.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των κατηγορουμένων εκπροσωπείται από τους γνωστότερους ποινικολόγους των Αθηνών, όπως οι Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου, Γιώργος Μπέκας, Βασίλης Ταουξής και Απόστολος Λύτρας.

Διαβάστε ποια η γυναίκα που παντρεύτηκε ο Αγγλούπας στη φυλακή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.