Νέο σκάνδαλο στη showbiz: Ο διάσημος φωτογράφος, η κοκαΐνη και ο Φουρθιώτης

Ποιο νέο σκάνδαλο έσκασε στους κοσμικούς κύκλους της showbiz;

Ο 29χρονος καλλιτέχνης συνελήφθη με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου κατασχέθηκε ποσότητα χασίς.

Όπως διαπιστώθηκε, ήταν ένας από αυτούς που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ τα καλοκαίρια διακινούσε κοκαΐνη στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες του στην υψηλή κοινωνία.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος επιτεύχθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Μόλις οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν, ενεργοποιήθηκε ο υπερκοριός της Ασφάλειας, που «έπιασε» επίμαχες συνομιλίες για τους τρόπους με τους οποίους γίνονταν η μεταφορά των ναρκωτικών και η διακίνησή τους στις ακριβές συνοικίες της Αθήνας και στα νησιά.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης, που εκτελέστηκε ταυτόχρονα σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα μέλη της σπείρας, έξι Ελληνες ηλικίας 20 έως 48 ετών και μία 19χρονη Ελληνίδα και τρεις Αλβανοί ηλικίας 33, 36 και 40 ετών μαζί με μία 21χρονη ομοεθνή τους. Ολοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους.

Αλλοι ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά και την εισαγωγή των ναρκωτικών από ξηρά με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και από θάλασσα με φουσκωτό σκάφος που εντοπίστηκε σε ένα λιμάνι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε, άλλοι για την απόκρυψη των φορτίων σε χώρους του κυκλώματος και άλλοι για τη διακίνηση.

Τις θαλάσσιες μεταφορές του χασίς από την Αλβανία στη Θεσπρωτία με το φουσκωτό οργάνωνε ο 40χρονος Αλβανός, ενώ ο 33χρονος ομοεθνής του ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και ταυτόχρονα συντόνιζε τη χερσαία μεταφορά των ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας με νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 31χρονος Ελληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη στρατολόγηση νέων μελών στην οργάνωση.

Στους χώρους, στα σπίτια και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας και στο Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας κατασχέθηκαν συνολικά 257 κιλά και 845,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,9 γραμμάρια του ναρκωτικού MDMA, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης, 35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 25 κινητά και μια σιδερογροθιά.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 5.730 ευρώ και 100.200 αλβανικά λεκ ως προερχόμενα από τη διακίνηση του χασίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Τέλος, ο συγκεκριμένος φωτογράφος, σύμφωνα με την espresso είχε συλληφθεί το 2009 για την ληστεία που είχε γίνει στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στην Δροσιά, αλλά τότε είχε αρνηθεί την εμπλοκή του.

Διαβάστε ποιες οι νέες κατηγορίες για τον Αλέξανδρο Αγγλούπα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.