Σάλος στη Θεσσαλονίκη: Πόσες χιλιάδες ευρώ υπεξαίρεσε τραπεζίτης από λογαριασμούς πολιτών

Πώς τραπεζίτης στη Θεσσαλονίκη υπεξαίρεσε 850.000 ευρώ από λογαριασμούς πολιτών;

Χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς έβαζε ανώτερη υπάλληλος τραπεζικού υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη, αρπάζοντας συνολικά μέσα σε μία διετία, περίπου 850.000 ευρώ από δέκα πελάτες της τράπεζας.

Σε βάρος της ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος τόσο του τραπεζικού ιδρύματος όσο και φυσικών προσώπων, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο της συγκεκριμένης τράπεζας και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές Αρχές.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, η κατηγορούμενη φαίνεται ότι έπειθε πελάτες προθεσμιακών καταθέσεων -κυρίως ηλικιωμένους- να υπογράψουν έγγραφα για δήθεν επενδυτικές ενέργειες με την υπόσχεση ότι θα πάρουν μεγαλύτερους τόκους και στη συνέχεια, αποσπώντας τις υπογραφές τους, προέβαινε σε αναλήψεις καταθέσεων.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβασθεί στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς, όπου η κατηγορούμενη θα κληθεί να απολογηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τη φερόμενη δράση της προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θύματά της έπεσαν κι άλλοι πελάτες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.