Ανατριχιαστική απολογία 15χρονου δολοφόνου Σεζάλ Μεχμεταλή: “Τον στραγγάλισα αλλά ζούσε έτσι του…”

Τι είπε στην απολογία του ο 15χρονος δολοφόνος του Σεζάλ Μεχμεταλή;

Κόβουν την ανάσα όσα αποκάλυψε στην απολογία του, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, παρουσία πιστοποιημένου διερμηνέα από τη Θεσσαλονίκη, ο 15χρονος κωφάλαλος, που προφυλακίστηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή στον οικισμό Αλάν Κουγιού.

Ο 15χρονος δολοφόνος ομολόγησε στην ανακρίτρια ότι παρέσυρε το ανήλικο αγοράκι στο εγκαταλειμμένο σπίτι με δέλεαρ μια σοκολάτα.

Παρά την προσπάθεια του επίσης κωφού Σεζάλ Μεχμεταλή να τον αποφύγει, ο 15χρονος το ακινητοποίησε και το έδεσε πρώτα πισθάγκωνα και μετά στα πόδια.

Οταν ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στο κορμάκι του 6χρονου Σεζάλ, τον στραγγάλισε! Λίγο προτού φύγει έβαλε το χέρι του στην καρδιά του και διαπίστωσε ότι χτυπούσε ακόμη. Τότε έριξε πάνω του μερικά παλιά πανιά, που βρήκε στο σπίτι, και έφυγε αφήνοντας το αγοράκι να ψυχορραγεί!

Ο 15χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι έγινε προτού φτάσει στη δολοφονία του 6χρονου και δεν κόμπιασε ούτε στιγμή όταν τον ρωτούσαν, απαντώντας ψύχραιμα. Ωστόσο, δεν εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να στραγγαλίσει το αγοράκι, αν και ρωτήθηκε πολλές φορές στη διάρκεια της ανάκρισης.

«Ομολόγησε τις πράξεις του και τον εκ προθέσεως φόνο, τον βιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου, όμως δεν απάντησε για ποιον λόγο το έκανε» δήλωσε ο δικηγόρος του Δημήτρης Μήλιογλου.

Μετά το τέλος της απολογίας του ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που ήταν παρόντες στα δικαστήρια. Οπως αποφασίστηκε, θα κρατηθεί σε ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων στην Κόρινθο.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, θα οριστεί δικάσιμος το συντομότερο δυνατόν, γιατί ένας ανήλικος δεν μπορεί να κρατηθεί περισσότερο από έξι -ή υπό προϋποθέσεις εννέα- μήνες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή, Νότης Χαραλαμπίδης δήλωσε ότι, παρά τη λύπη τους, οι γονείς του 6χρονου είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση της προφυλάκισης και πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι ο προσδιορισμός της δίκης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση. Μια και οι ανήλικοι δεν μπορούν να κρατηθούν προσωρινά για μεγάλο διάστημα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η δίκη θα γίνει έως το τέλος της άνοιξης.

Προτού μεταχθεί στην Κόρινθο (πιθανότατα αύριο), ο 15χρονος θα εξεταστεί από παιδοψυχίατρο, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Η ψυχοδιαγνωστική εξέταση θα πραγματοποιηθεί σε μια προσπάθεια να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας.

Ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση έχει ασκηθεί σε βάρος των γονέων του 15χρονου, οι οποίοι αναζητούνται για να δώσουν κατάθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του διαμένει εδώ και καιρό στη Βουλγαρία, όπου εργάζεται ως βοσκός.

Διαβάστε ποιον είχε βιάσει ο 15χρονος δολοφόνος του Σεζάλ Μεμχεταλή λίγους μήνες πριν τον σκοτώσει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.