Τραγικό: Τι οδήγησε στη θανατηφόρα συντριβή του αεροσκάφους στο Κιργιστάν, πόσοι νεκροί

Τι οδήγησε στη συντριβή του αεροσκάφους στο Κιργιστάν;

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Κιργιστάν δείχνουν σφάλμα του πιλότου σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κιργιστάν Μουχαμετκαλί Αμπουλκαζίγιεφ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Οι νεκροί ανήλθαν σε 37 μετά την πτώση του τουρκικού μεταγωγικού αεροσκάφους σε κατοικίες κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν σήμερα, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί υπο πυκνή ομίχλη, ανακοίνωσαν κιργίζιοι αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι τα περισσότερα θύματα είναι κάτοικοι ενός χωριού.

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος επρόκειτο να κάνει ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κοντά στην πρωτεύουσα Μπισκέκ, προτού προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενο από το Χονγκ Κονγκ.

Το αεροσκάφος σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέσα στο χωριό καταστρέφοντας ολοσχερώς περίπου 15 κτίρια.

Αρχικά, κιργίζιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το Boeing 747-400 ανήκε Turkish Airlines, αλλά στη συνέχεια η εταιρεία εμπορευματικών αερομεταφορών ACT Airlines ανακοίνωσε ότι ήταν δικό της.

«Το TC-MCL αεροσκάφος μας που εκτελούσε στις 16 Ιανουαρίου πτήση από το Χονγκ Κονγκ στο Μπισκέκ συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο Μπισκέκ στο τέρμα του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης για άγνωστο λόγο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της που έστειλε με email η εταιρεία.

Ο πρόεδρος του Κιργιστάν Αλμάζμπεκ Αταμπάγιεφ διέταξε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και ήδη η αρμόδια εισαγγελική αρχή ξεκίνησε να ερευνά τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον κιργίζιο ομόλογό του, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Δείτε πώς είναι το υπερπολυτελές αεροσκάφος του Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.