Θρήνος στο Αγρίνιο: Νεκρό βρέφος σε κούνια. Τι μπορεί να προκάλεσε αιφνίδιο βρεφικό θάνατο

Σοκαρισμένοι οι γονείς και η κοινωνία του Αγρινίου από τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο ενός μωρού 6,5 μηνών.

Από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο έφυγε από τη ζωή βρέφος 6.5 μηνών που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επαναφέρει στη ζωή, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Το βρέφος μεταφέρθηκε απο τους γονείς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο αιφνίδιος βρεφικός θάνατος συμβαίνει σε βρέφη ηλικίας 1 μηνός μέχρι 1 χρόνου και η πλειοψηφία των περιστατικών είναι σε βρέφη 2-4 μηνών.

Είναι αιφνίδιος και ύπουλος, γιατί συμβαίνει απότομα χωρίς κανένα απολύτως προειδοποιητικό σημάδι. Συμβαίνει κυρίως την ώρα που το μωρό κοιμάται.

Τι προκαλεί τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο;

Δυστυχώς δε ξέρουμε. Αν γνωρίζαμε θα μπορούσαμε να τον προλάβουμε. Ξέρουμε όμως μερικές καταστάσεις που αυξάνουν τη πιθανότητα του βρέφους να πεθάνει από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

1. Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών ουσιών από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
2. Πρωορότητα
3. Χαμηλό βάρος γέννησης
4. Μητέρα μικρότερη των 20 χρόνων
5. Έκθεση του μωρού στον καπνό
6. «Ξένο» γάλα και όχι θηλασμός
7. Τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.
8. Να κοιμάται το παιδί μπρούμυτα.

Προσοχή! Μην πανικοβάλλεστε. Δε σημαίνει ότι, εάν συμβαίνουν μια ή περισσότερες καταστάσεις από τον πιο πάνω κατάλογο, τότε το παιδί σας κινδυνεύει να πεθάνει από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο. Αυτά είναι μόνο στατιστικά στοιχεία που μας βοηθούν πώς να συμβουλεύουμε καλύτερα τους γονείς.

Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρουμε αν ισχύει για αυτό και θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας, προκειμένου να βρεθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.