Σεισμός στην Apple: Πώς ευθύνεται για το θάνατο 5χρονης. Καταγγελίες, μηνύσεις

Πώς ευθύνεται η εταιρεία Apple για το θάνατο μιας 5χρονης;

Ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του όταν το πάτησε αμάξι. Αιτία;

Το Facetime… ή καλύτερα, σύμφωνα με τους γονείς του, η Apple. Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση στην εταιρεία καθώς ο οδηγός έπεσε πάνω τους με το αμάξι επειδή χρησιμοποιούσε το Facetime και έτσι προκάλεσε το θάνατο της κόρης τους.

Το ζευγάρι από τις ΗΠΑ κατηγορεί την Apple ότι θα έπρεπε να είχε προβλέψει η εν λόγω εφαρμογή βίντεο – συνομιλίας να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ώρα που ο χρήστης οδηγεί.

Στην μήνυση που κατέθεσαν αναφέρουν ότι η εταιρεία κατοχυρώσει το 2014 την πατέντα για ακριβώς ένα τέτοιο χαρακτηριστικό ασφαλείας, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις συσκευές της, «κλειδώνοντας» το FaceTime σε ώρα οδήγησης.

Οι γονείς ζητούν αποζημίωση από την Apple, επειδή τελικά δεν εγκατέστησε την ασφαλέστερη εκδοχή του FaceTime στα «έξυπνα» κινητά της.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, που πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα πίσω από το αυτοκίνητο της οικογένειας του άτυχου 5χρονου κοριτσιού και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο όχημα, είχε παραδεχθεί στην αστυνομία ότι χρησιμοποιούσε το FaceTime τη στιγμή του τροχαίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία Apple δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση. Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί στο Τέξας, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014.

Διαβάστε ποιος ο λόγος που βυθίστηκε ο Τιτανικός. Δεν είναι το παγόβουνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.