Ραγδαίες εξελίξεις: Κλείνουν ΔΟΛ, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΗΜΑ. Διαφημίσεις, τράπεζες, Ιβάν Σαββίδης

Ποιες οι ραγδαίες εξελίξεις με τις τράπεζες και τον Ιβάν Σαββίδη που οδηγούν στο κλείσιμο του ΔΟΛ;

Ραγδαίες εξελίξεις αργά το βράδυ της Παρασκευής για τον Δημοσιογραφικό Λαμπράκη, μετά την απόφαση των Τραπεζών να απορρίψουν το αίτημα Σαββίδη για «κούρεμα» των χρεών του Οργανισμού κατά 80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Ψυχάρης μέσα από το άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» θα προαναγγείλει τον «ξαφνικό θάνατο» για το «Βήμα» και τα «Νέα» στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση για να λυθεί το θέμα με τον Τραπεζικό δανεισμό.

Ετσι εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση από τη Δευτέρα ενδέχεται να κλείσουν όλα τα μέσα του ΔΟΛ, δηλαδή, οι εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα της Κυριακής», ενώ θα υπάρξει και διακοπή της λειτουργιάς όλων των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ΔΟΛ και του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm.

Μια πολύ κακή εξέλιξη, και για τον Τύπο και για τους εκατοντάδες εργαζόμενους του ιστορικού συγκροτήματος, την οποία και θα χρεωθεί πολιτικά η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας.

Τη χαριστική βολή στο ΔΟΛ έδωσαν χθες οι τράπεζες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εναρμόνιση με τις φορολογικές αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Νίκο Καρούτζο, οι τράπεζες προχώρησαν στη δέσμευση όλων των εσόδων του ΔΟΛ με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Οργανισμός να έχει κανένα έσοδο, ούτε καν από τις εμπορικές διαφημίσεις.

Την ίδια στιγμή κατά παράδοξο για την ταχύτητα αντίδρασης τρόπο η εφορία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για οφειλές του ΔΟΛ οι οποίες μάλιστα είναι μικρού ύψους ενώ δεν έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες σε εταιρίες που οφείλουν στο δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ με επιστολές που έστειλαν στο ΔΟΛ τρεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν τη διακοπή των διαφημιστικών του προγραμμάτων προς τον Οργανισμό.

Ταυτόχρονα και όλοι οι διαφημιζόμενοι απέσυραν όλες τις διαφημίσεις για τις οποίες είχαν δώσει εντολές δημοσίευσης στο Βήμα της Κυριακής.

Με τον τρόπο είναι θέμα ημερών το λουκέτο όχι μόνο στις εφημερίδες ΒΗΜΑ και Νέα αλλά και στα υπόλοιπα μέσα του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή το Βήμα κυκλοφορεί με κύριο άρθρο το οποίο περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται και την σοβαρή πιθανότητα αναστολής της έκδοσής του αρχής γενομένης από Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.

Με αυτό το προσωπικό σημείωμα ο εκδότης θα σηματοδοτεί και την επόμενη μέρα του ΔΟΛ, δείχνοντας αποφασισμένος για αλλαγη σελίδας στο ιστορικό Συγκρότημα.

Όπως διαφαίνεται και από το αρθρο Ψυχάρη παίζεται αυτες τις ώρες ενα σκληρό μπρα ντε φέρ μεταξύ του εκδότη, των τραπεζών, της κυβέρνησης και των υποψηφίων επενδυτών, πρωτίστως του Ιβάν Σαββίδη.

Την ίδια ωρα φαινεται πως υπάρχει και μια ομαδα στελεχών του ΔΟΛ που κινούνται σε άλλη κατεύθυνση από τον απερχόμενο εκδότη και ουσιαστικα διεκδικούν τον τίτλο του Βήματος για λογαριασμό άλλου επιχειρηματία ο οποιος έχει ήδη παρουσία στα ΜΜΕ. Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον ΔΟΛ και κυρίως τους εργαζομένους που βρίσκονται σε ομηρία και όπως λενε οι καλα μυημένοι ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 30/1/2017 το πρωί οι τράπεζες καταθέτουν αίτηση ειδικής διαχείρισης με ειδικό διαχειριστή τη Grant Thornton.

Το αίτημα το οποίο έχει συνταχθεί από την περασμένη εβδομάδα αλλά η κατάθεσή του αναβαλλόταν καθημερινά με τις δήθεν διαπραγματεύσεις Σαββίδη και Μπόμπολα και τις θεωρίες της κυβέρνησης με λαγό τον κ. Μουλόπουλο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.