Eurovision 2017 Demy Ελλάδα: Πώς πήρε απ’ ευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ [video]

Πώς κατάφερε η Demy και πήρε απ’ ευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ για τη Eurovision 2017; Ποιος ο ρόλος της δισκογραφικής της;

«Με μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου»…

Με αυτή το λακωνικό δελτίο τύπου ανακοίνωσε η ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής, το ότι ο κύβος ερρίφθη και η Demy θα ετοιμάσει βαλίτσες για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Τα στελέχη της ΕΡΤ αποφάσισαν να προβούν σε απευθείας ανάθεση, αφού πίσω από το όνομα της νεαρής τραγουδίστριας που διαπρέπει στο ελληνικό πεντάγραμμο τα τελευταία χρόνια, κρύβεται μία…. Dream team!

Η δισκογραφική εταιρία της νεαρής καλλιτέχνιδος, Panik Records, ανέθεσε στους μετρ του είδους αλλά και της Γιουροβίζιον, Δημήτρη Κοντόπουλο και Φωκά Ευαγγελινό (Ο Φωκάς είχε επιμεληθεί τη χορογραφία της Έλενας Παπαρίζου το 2005 στο κομμάτι «My Number One» το οποίο και κέρδισε), να συνθέσουν αλλά και να «οπτικοποιήσουν» τα υποψήφια τραγούδια. Γεγονός πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό, αφού οι δύο κύριοι έχουν συνδέσει τη φήμη τους με τεράστιες επιτυχίες και διακρίσεις όχι μόνο στην εγχώρια σκηνή, αλλά και σε αυτή των Βαλκανίων.

Οι ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης, λοιπόν, θεώρησαν σωστό να προχωρήσουν με την εν λόγω ομάδα αφού οι αποτυχημένες προσπάθειες των προηγούμενων ετών και οι «κατακραυγές» για τις επιλογές τους δεν άφηναν περιθώρια λάθους για μία ακόμα φορά κι έτσι οι προετοιμασίες για τον ελληνικό τελικό, που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου, είναι πυρετώδεις.

Εκεί, η Demy θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, ερμηνεύοντας τρία διαφορετικά κομμάτια, πιθανότατα αγγλόφωνα, κι έπειτα κριτική επιτροπή και κοινό – ως είθισται – θα αποφασίσουν με τη ψήφο τους ποιο θα είναι και το «νικητήριο».

Το άστρο  της Demy

Η όμορφη κοπέλα ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα, όταν η δισκογραφική εταιρία Panik την ανακάλυψε στο YouTube. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τραγούδι του Μηδενιστή «Μια Ζωγραφιά», το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε το κομμάτι της «Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια», παίρνοντας την πρώτη θέση στα ελληνικά τσαρτ.

Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με τους Playmen στο τραγούδι Fallin, το οποίο ακούστηκε μέχρι και στο μουσικό φεστιβάλ Europa Plus στη Μόσχα. Στις 22 Οκτωβρίου 2012, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, «Η Ζωή» με το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της να έρχεται στα τέλη του 2012 και να γίνεται πλατινένιο. Από τότε, η Demy μετρά ένα ακόμα δίσκο, δεκάδες βραβεία, συμμετοχές σε μουσικά σχήματα που ξεχώρισαν αλλά και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μιούζικαλ, όπως φέτος στο «Mamma Mia».

Η λαμπερή πορεία του Δημήτρη Κοντόπουλου στο μουσικό διαγωνισμό

Η σχέση του Δημήτρη Κοντόπουλου με τη Γιουροβίζιον ξεκίνησε το 2006, όπου σύνθεσε το κομμάτι «Welcome to the party» που άνοιξε τον ημιτελικό του διαγωνισμού στην Αθήνα. Δύο χρόνια, αργότερα, ο Δημήτρης επιστρέφει στη Γιουροβίζιον με τον Κώστα Μαρτάκη και το «Always and Forever».

To τραγούδι έρχεται δεύτερο στην Ελληνική επιλογή αλλά καταφέρνει να μπει στο playlist του πιο διάσημου καταστήματος ρούχων των Η.Π.Α. του «Abercrombie & Fitch». Το ίδιο έτος, έκανε παραγωγή του τραγουδιού «Shady Lady» της Άνι Λόρακ για την ουκρανική συμμετοχή, που κατακτά τη δεύτερη θέση. Τον Ιούνιο του 2008/, η ΕΡΤ ανακοίνωσε την απόφαση για το Σάκη Ρουβά να εκπροσωπήσει τη χώρα στο θεσμό, το 2009.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είχε γράψει τρία τραγούδια με το «This Is Our Night» να κερδίζει τις εντυπώσεις και να «ταξιδεύει» στη Μόσχα, τερματίζοντας έβδομο στο μεγάλο τελικό. To 2013, όμως, επανέρχεται γράφοντας το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν «Hold me», το οποίο κατάφερε να πάρει επάξια την 2η θέση. Το 2016, ο ταλαντούχος Δημήτρης ξαναχτυπά, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το Φωκά Ευαγγελινό για σκοπό της Ρωσίας. Το κομμάτι «You are the only one» θεωρείται ένα από τα φαβορί με την τελική κατάταξη να το «φέρνει» στην 3η θέση!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.