Έξαλλος ο Κυριάκος με ομοφοβική δήλωση Γιακουμάτου: «Δεν ανέχομαι καμία…»

Πώς τα έψαλλε στον Γιακουμάτο ο Μητσοτάκης για την απαράδεκτη δήλωσή του;

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του είπε πως η ομοφυλοφυλία είναι κολλητική ασθένεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη διάσταση που πήρε αυτή η δήλωση του, του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη κάτι που λίγο αργότερα ο βουλευτής και έκανε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτηση του στο twitter κάλεσε τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη απ” όσους έθιξε, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν δέχεται κάθε είδους διάκριση.

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ” όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Συγνώμη, του Γιακουμάτου για όσα είπε

Λίγα μόλις λεπτά με την ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος με δήλωσή του ζήτησε συγγνώμη, δίνοντας διευκρινήσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ξεκαθαρίζω ότι: Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: «Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Η ακριβής δήλωση του Γ. Γιακουμάτου

Η δήλωση που προκάλεσε σάλο είναι η εξής:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση.

Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα.

Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

Δείτε το βίντεο από το 08:45 και μετά:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.