Καιρός: Έρχεται χιονιάς στις 6,7,8,9,10/1. Πολικές θερμοκρασίες, παγετός, από τον Καλλιάνο

Πώς θα κυμανθεί ο καιρός στις 6/1, 7/1, 8/1, 9/1 και 10/1;

Με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες σε πολλές περιοχές ξεκίνησε ο επικίνδυνος καιρός που θα πλήξει τη χώρα μας αυτό το τριήμερο.

Ήδη το απόγευμα της Πέμπτης, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δωδεκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, για αρκετές ώρες, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που έπνεαν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων, όπου η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ώρες.

Πάντως, ανήμερα των Φώτων 6/1, κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό αλλά και των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων στις γραμμές Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος εκτελούνται μόνο κατ’ έγκριση των πλοιάρχων.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον χιονιά:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα θα εκδηλώνονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει μία σχετική βελτίωση ως προς τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας που είχαμε και βροχοπτώσεις, εκτός από τα Ανατολικά και Νότια νησιωτικά τμήματα όπου θα εκδηλώνονται βροχές και πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα στα κεντρικά και νότια Ηπειρωτικά για λίγες τοπικές βροχές.

»Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6/1 και στη συνέχεια το κύμα των χιονοπτώσεων θα απασχολήσει κυρίως τα κεντρικά και νότια Ηπειρωτικά τμήματα που σημαίνει ότι προς το ξημέρωμα του Σαββάτου 7/1 θα εκδηλώνονται τοπικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο, όπως και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο ενδεχομένως και στα Ανατολικά τμήματα του Νομού Έβρου.

»Στα Νότια νησιωτικά τμήματα θα συνεχίσει ο καιρός να είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

»Την Κυριακή 8/1 θα αρχίσουν σταδιακά τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων να περιορίζονται στα Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρα που σημαίνει ότι οι περιοχές που θα επηρεάζονται θα είναι κυρίως το Πήλιο, η Νότια Χαλκιδική, η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και οι περισσότερες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Που θα χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά αλλά ακόμα και σε τμήματα με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου.

»Από την Δευτέρα 9/1 τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο καιρός θα διατηρηθεί ακριβώς ο ίδιος με την Κυριακή 8/1, δηλαδή οι χιονοπτώσεις θα επηρεάζουν τα Ανατολικά Ηπειρωτικά τμήματα και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά δριμύ ψύχος σε κάθε γωνιά της χώρας.

»Στην Αθήνα περιμένουμε σήμερα κατά διαστήματα τοπικές βροχές αλλά από το απόγευμα και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάθετη πτώση.

Χιόνια σήμερα θα έχουμε, καθώς, θα ξεκινήσει περίπου τα μεσάνυχτα να χιονίζει στα Βόρεια τμήματα του νομού Αττικής και εν συνεχεία προς το ξημέρωμα του Σαββάτου 7/1 τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές του νομού ακόμη και σε πεδινά η παραθαλάσσια τμήματα.

Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου 7/1 και κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά τμήματα του νομού Αττικής ενώ στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει μικρό ενδεχόμενο για κάποιες εξάρσεις ακόμη και στα πιο κεντρικά και Νότια.

»Η θερμοκρασία το Σάββατο 7/1 θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου ενώ την Κυριακή 8/1, την Δευτέρα 9/1 και την Τρίτη 10/1 τα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τον νομό Αττικής θα είναι πολύ μεγάλα όμως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια τμήματα του νομού να εκδηλώνονται τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες ενδεχομένως με εξάρσεις να απασχολήσουν κι άλλες περιοχές του νομού.

Την Κυριακή 8/1 η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι από -5 έως 1 Βαθμούς Κελσίου, την Δευτέρα 9/1 από -6 έως 2 και την Τρίτη 10/1 από -6 έως 3 Βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 έως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη με γρήγορη εξασθένιση όπου θα παραμείνουν με εντάσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ».

Διαβάστε πώς θα κυμανθεί ο καιρός στις 7,8/1 σύμφωνα με Ευρωπαίους μετεωρολόγους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.