Κέλλυ Σακάκου: Σε τι ηλικία πέθανε. Σπύρος Φασιανός και παράλυση. Βιογραφικό [video]

Πότε γεννήθηκε η Κέλλυ Σακάκου και τι την οδήγησε στον θάνατο σε μικρή σχετικά ηλικία;

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Κέλλυ Σακάκου έφυγε από τη ζωή, ενώ βρισκόταν εδώ και μήνες σε ακινησία λόγω εγχείρησης.

Η Κέλλυ Σακάκου ξεκίνησε στην ΕΡΤ το 1970 σε ηλικία περίπου 25 χρονών, αφού είχε ήδη αποφοιτήσει από δραματική σχολή.

Η παρουσιάστρια βρισκόταν τον τελευταίο καιρό κλινήρης μετά από εγχείριση στο ισχίο.

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε από τη σχολή «Κατσέλη» όπου σπούδασε ηθοποιός. Σπούδασε δραματική τέχνη και δημοσιογραφία και εργάστηκε στην Τηλεόραση, στο Ραδιόφωνο, στη Διαφήμιση και στον Τύπο.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον σύζυγό της, ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Κέλλυ Σακάκου βιογραφικό

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε τη δεκαετία του 1940 και πέθανε σε ηλικία περίπου 75 χρονών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ήταν και το πατρικό της. Πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια ως μοναχοπαίδι.

Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης και ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όπου παρουσίασαν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και εκείνη πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ερμηνεία τής άρεσε πάρα πολύ που οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή «Κατσέλη», η οποία έβγαλε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, όμως, τελικά, τα σχέδιά της άλλαξαν.

Η Κέλλυ Σακάκου δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ. Την πίεσε λίγο και η μητέρα της στο να κάνει αίτηση. Είχε κάνει τότε και μια φίλη της αίτηση.

Έτσι, ένα βράδυ πήγε στον οδό Ρηγίλλης, στο κτήριο της ΕΡΤ. Μπαίνοντας, συνάντησε έναν κύριο, ο οποίος την ρώτησε το λόγο της επίσκεψής της κι εκείνη του εξήγησε όμως άκουσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα.

Τον παρακάλεσε όμως να την αφήσει να κάνει αίτηση κι εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα βάλει χθεσινή ημερομηνία και έτσι ήταν η τελευταία που έδωσε την αίτηση.

Από τις περίπου οκτακόσιες κοπέλες, επελέγησαν οι πέντε. Ήταν μία από αυτές και έτσι κάπως άρχισε η πολυετής καριέρα της.

Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε 30 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) και συμμετείχε σε πολλές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες 1970 και 1980. Ήταν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες της Ελληνικής τηλεόρασης.

Η Κέλλυ Σακάκου το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, μετά από επέμβαση στο ισχίο της.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον αγαπημένο της σύζυγο και σύντροφο ζωής Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει.

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Υποφέρω, όμως υπομένω. Νιώθω τόση απελπισία, μα τόση… Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου καλά πλέον. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου υποφέρω, και ψυχικά και σωματικά. Ο θάνατος του Σπύρου δεν ξεπερνιέται. Ωστόσο είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Δεν σηκώνομαι σχεδόν καθόλου. Μια εγχείρηση ισχίου με κρατάει μέσα στο σπίτι ακίνητη. Είμαι άσχημα, παιδί μου. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του», είχε δηλώσει τότε η Κέλλυ Σακάκου.

Τι έγραφαν τα δημοσιεύματα όταν πέθανε ο Σπύρος Φασιανός

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της περνάει η Κέλλυ Σακάκου. Το βράδυ έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος σύζυγός της Σπύρος Φασιανός.

Για εκείνη ήταν πάντα το στήριγμά της, το άλλο της μισό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός και αδελφός του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με χρόνια προβλήματα (Πάρκινσον) για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε. Η Κέλλυ Σακάκου στάθηκε βράχος στο πλευρό του, όπως και ο αδελφός του με τη σύζυγό του.

Σήμερα, στις 11.00 το πρωί, στο Νεκροταφείο Παπάγου, οι οικείοι και οι φίλοι του θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τη μεγάλη του αγάπη, την υποκριτική, υπήρξε διακριτικός και χαμηλών τόνων. Με καλλιτεχνικές ανησυχίες διαφορετικές από εκείνες του αδελφού του Αλέκου, ο Σπύρος σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, από όπου αποφοίτησε το 1966, ενώ είχε κάνει και σπουδές πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

Από το 1993 έως το 2003 συμμετείχε σε 17 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, εισπράττοντας πολύ καλές κριτικές.

Ο Σπύρος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα και ο έρωτάς του με την παρουσιάστρια-ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης ήταν τόσο δυνατός, που τους οδήγησε στον γάμο. Ολα τα χρόνια της κοινής πορείας τους και οι δύο φρόντισαν να κρατήσουν τη ζωή τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.