Κλειστά σχολεία Τρίτη 10/1: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική λόγω του χιονιά

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά στην Αττική την Τρίτη 10/1 λόγω του χιονιά;

Με το χιόνι να κάνει την εμφάνιση του στο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας δήμοι της Αττικής ανακοινώνουν ότι τα σχολεία και παιδικοί σταθμοί αύριο Τρίτη 10/1/2017 θα είναι κλειστά.

Ειδικότερα στην Αττική οι δήμοι που έχουν ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Τρίτη 10/1/2017:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αθηναίων, Κηφισιάς και Διονύσου, την Τρίτη λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, όπως ενημέρωσαν οι δημοτικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, αύριο Τρίτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά.

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν κλειστά αύριο «όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας)».

Ούτε στο δήμο Πειραιά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, λόγω της χιονόπτωσης και των προβλέψεων για τον σχηματισμό παγετού τις πρωινές ώρες

Ακόμα, την Τρίτη 10/1 δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10/1/2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παγετού, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι Δημοτικοί Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Γαλατσίου.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους Δήμους Πεντέλης και Βριλησσίων. Λόγω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνος, αύριο Τρίτη 10/1 όλα τα σχολεία του Δήμου θα είναι κλειστά.

Λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού, των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και επιπλέον τις προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής. Ακόμα, κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα, τον Κορυδαλλό.

Κλειστά θα παραμείνουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος για αύριο Τρίτη 10/1: «Τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης.

Ανοικτά τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση.

Επιπλέον δεν θα λειτουργήσουν, όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύντριες και τούς Διευθυντές, των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων, θα λειτουργήσουν κανονικά, με δεδομένη την κατανόησή των διδασκόντων, στην καθυστερημένη προσέλευση μαθητών και μαθητριών, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών.

Επίσης κανονικά, θα λειτουργήσουν και οι δύο Παιδικοί Σταθμοί, με τις Διευθύντριες των αντίστοιχων μονάδων, να λαμβάνουν με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερη μέριμνα για την διαρκή παραμονή των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους.

Και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10/1.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης του ότι αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, κατόπιν επικοινωνίας και με τους Διευθυντές των σχολείων οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά, λόγω χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα Σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Με απόφαση του Δημάρχου Ελληνικού -Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και με σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά τα Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους δήμους Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μετά από σχετική ανακοίνωση των Δημάρχων λόγω των προβλημάτων από τον χιονιά.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει οτι, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων , οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, αύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Με Απόφαση του Δημάρχου Αλίμου κ. Α. Κονδύλη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στο Δήμο Αλίμου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους και ισχύει για τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ραφήνα – Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Το άρθρο θα ανανεώνεται διαρκώς με τις ανακοινώσεις των δήμων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.