Ματωμένο 2017 – Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: Τρομοκράτης ντυμένος Άγιος Βασίλης, 39 νεκροί [video]

Μαύρη Πρωτοχρονιά για το 2017. Ένοπλοι επιτέθηκαν σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολη.

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και τουλάχιστον 39 νεκροί, όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στην περιοχή σπεύδουν ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Βασίπ Σαχίν, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους στο νυχτερινό κέντρο Reina.

Ο ένοπλος ο οποίος σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV , ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο κλαμπ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, και ανοίξει πυρ αδιακρίτως.

Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες.

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο εικονίζουν θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στον δρόμο που βρίσκεται έξω από το νυχτερινό κέντρο.

Ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται ακόμη μέσα στον χώρο και οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας προετοιμάζονται για μια επιχείρηση με σκοπό την εξουδετέρωσή του, μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, 1ης Ιανουαρίου 2017, σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Ορτάκιοϊ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, υπάρχουν τουλάχιστον 39 νεκροί και 69 τραυματίες ενώ έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Ασθενοφόρα σπεύδουν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.

Ο δράστης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης και κρατούσε αυτόματο όπλο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ένα ή δύο άτομα άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που βρισκόταν απέξω, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Στη συνέχεια μπήκαν στο γεμάτο από κόσμο κλαμπ που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Πολλοί άνθρωποι για να γλιτώσουν πήδησαν στη θάλασσα και τους έσωσε η αστυνομία.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς μέσα στο διάσημο κλαμπ Reina βρισκόταν 700 ως 800 άτομα.

Το CNN Turk μεταδίδει ότι ο ένοπλος πιθανόν να είναι ακόμη μέσα στο κτίριο και ότι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονται για επιδρομή.

Διαβάστε τι γνώριζαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη λίγο μετά την είσοδο του 2017.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.