Σάλος με υπόθεση Πάσσαρη: Γιατί θα παραγραφούν τα εγκλήματά του

Γιατί κινδυνεύουν να παραγραφούν τα εγκλήματά του Κώστα Πάσσαρη;

«Η αναβολή της υπόθεσης Πάσσαρη για τόσο μακρινή ημερομηνία φέρνει την υπόθεση ένα βήμα πιο κοντά στην παραγραφή των εγκλημάτων», δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης και Ανδρέας Αναγνωστάκης.

Ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος ήταν ένας από τους αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν από τον περιβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη στις 16 Φεβρουαρίου του 2001.

Οι δικηγόροι του θύματος εξέφρασαν τη λύπη τους, επειδή η δίκη για την έκδοση του Πάσσαρη στην Ελλάδα αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2017, καθώς οι αρμόδιες αρχές παρέλειψαν να μεταφράσουν στη ρουμανική γλώσσα τα απαραίτητα έγγραφα έκδοσης, τα οποία προορίζονταν για το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρουμανίας.

«Η οικογένεια Αλεβιζόπουλου είναι η μόνη οικογένεια θύματος, εκ των 8 ανθρωποκτονιών που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής Αγωγής κατά του Πάσσαρη», μας είπε ο κ. Αναγνωστάκης.

«Εμείς, ως δικηγόροι της οικογένειας Αλεβιζόπουλου εκφράζουμε τη λύπη μας για αυτή την εξέλιξη. Η αναβολή της υπόθεσης για τόσο μακρινή ημερομηνία φέρνει την υπόθεση ένα βήμα πιο κοντά στην παραγραφή των εγκλημάτων» τόνισαν.

«Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών, σε μια τέτοια υπόθεση, στην ορισθείσα δικάσιμο, δεν περιποιεί τιμή για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης και εκδίκασης της υπόθεσης πλέον είναι απαραίτητη, στο όνομα της Δικαιοσύνης που πρέπει επιτέλους να αποδοθεί. Και να επιβληθούν οι ποινές που αρμόζουν».

Να σημειωθεί ότι, την ερχόμενη Παρασκευή, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο, ο Πάσσαρης θα δικαζόταν για τις δολοφονίες που διέπραξε στην Ελλάδα, λίγο πριν διαφύγει στη Ρουμανία, όπου και συνελήφθη μετά από μία ληστεία, κατά την οποία δολοφόνησε δύο άτομα.

Ο συνήγορος του Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του επιθυμεί «διακαώς» να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί και λογοδοτήσει για ό,τι έχει κάνει, όπως επιθυμεί επίσης να εκτίσει στην Ελλάδα και το υπόλοιπο της ποινής του για τα αδικήματα που έχει διαπράξει στην Ρουμάνια.

Στο δικαστήριο είχαν προσέλθει δεκάδες συγγενείς θυμάτων και μάρτυρες ενώ παρόν ήταν και ο μοναδικός επιζών, εξωτερικός φρουρός Ανδρέας Φυσέκης, όποιος ήταν μαζί με τους αστυνομικούς, Διονύσιο Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο, που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις σφαίρες του Κώστα Πάσσαρη, στις 16 Φεβρουαρίου του 2001.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.