Απίστευτο: “Μαστουρωμένο” το κοινό στην ορκωμοσία Τραμπ. Τι θα τους μοιράσουν

Τι θα μοιράσουν στην ορκωμοσία του Τραμπ, για να… αντέξει το κοινό;

Την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου επέλεξαν υποστηρικτές της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας για να μοιράσουν 4.200 τσιγάρα.

Από τον Φεβρουάριο του 2015, στην αμερικανική πρωτεύουσα επιτρέπεται η καλλιέργεια έως και έξι φυτών κάνναβης, καθώς επίσης και το να έχει κανείς στην κατοχή του ως και 56 γραμμάρια (με την προϋπόθεση ότι είναι τουλάχιστον 21 ετών).

Όμως, απαγορεύεται το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους και κυρίως η πώληση ή η αγορά της, καθώς το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει στις αρχές της πόλης να ρυθμίζουν την εμπορεία της.

Το καθεστώς της κάνναβης στην Ουάσινγκτον είναι περίπλοκο και η χρήση της μπορεί να ξαναγίνει παράνομη, αν το Κογκρέσο ψηφίσει έναν νέο νόμο που θα ακυρώνει τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε με δημοψήφισμα.

«Διανέμοντας μαριχουάνα στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας ξεκινάμε μια μάχη», δήλωσε ο Άνταμ Έιντινγκερ, 44 ετών, που είχε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα του 2014 και είναι ιδρυτής του DC Marijuana Coalition.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα δικαιώματά μας», τόνισε.

Τα 4.200 τσιγάρα που πρόκειται να διανεμηθούν περιέχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου δύο κιλά μαριχουάνα, αξίας περίπου 20.000 δολαρίων. Προκειμένου να μην παραβιαστεί ο νόμος περί κατοχής, τα τσιγάρα θα διανεμηθούν από 50 ανθρώπους.

Σκοπός είναι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία να ανάψουν το τσιγάρο τους στο πάρκο National Mall, 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της ομιλίας του Τραμπ. Το 4/20 είναι ο διεθνής κώδικας των υποστηρικτών της κάνναβης.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η χρήση κάνναβης δημοσίως εξακολουθεί να είναι παράνομη.

«Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους για να καπνίσουν», εξηγεί ο Έιντινγκερ, «ή να επιλέξουν να προβούν σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής για να διαμαρτυρηθούν.

Τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν».

Ο ίδιος ο Τραμπ θα επιλέξει να καπνίσει δημοσίως.

Διαβάστε τι δήλωσε η Μαρίνα Πατούλη για τον Τραμπ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.