Βόμβα: Λουκέτο για “ΒΗΜΑ” και “ΝΕΑ”. Στον αέρα η σωτηρία Μουλόπουλου. Φωτιά τραπεζών στο ΔΟΛ

Γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν “ΤΟ ΒΗΜΑ” και “ΤΑ ΝΕΑ“; Τι συνέβη με τον Μουλόπουλο; Ποια η απόφαση τραπεζών για ΔΟΛ;

Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής σε διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία του ΔΟΛ προχωρούν άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας (18/1/2017) σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες προτείνοντας ως ειδικό διαχειριστή την εταιρία Grant Thornton.

Η κατάθεση της αίτησης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εταιρία όπου χθες εμφανίστηκε ως «σωτήρας» για την ανεύρεση λύσης ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος Πρόεδρος της Αυγής.

Τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η κατάθεση της αίτησης αποτελεί μονόδρομο καθώς δεν έχει εμφανιστεί αξιόπιστη πρόταση σωτηρίας της επιχείρησης επισημαίνοντας με νόημα ότι ουδείς μπορεί να βασίζεται σε θεωρητικές προσεγγίσεις διάσωσης που περιλαμβάνουν εμπλοκή Σαββίδη και Μπόμπολα.

Η υποβολή της αίτησης διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσχέρειες στα Μέσα Ενημέρωσης που έχει υπό τον έλεγχό του ο ΔΟΛ και κυρίως στις εφημερίδες Νέα και Βήμα.

Και αυτό διότι μέχρι να εκδοθεί απόφαση δεν θα υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση της εταιρίας για να καλύψει τις ανάγκες της.

Στο πλαίσιο αυτό τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι αποτελεί μονόδρομος η διακοπή της καθημερινής κυκλοφορίας των Νέων και η διατήρηση μόνο εβδομαδιαίων εκδόσεων του Βήματος και των Νέων.

Υπολογίζεται ότι ο Ειδικός Εκκαθαριστής στο ΔΟΛ θα έχει εγκατασταθεί εντός δύο μηνών και αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις όπως η περικοπή του κόστους ώστε να μπορεί να πουληθεί η εταιρία καθαρή βαρών και βιώσιμη σε επενδυτή.

Πρόθυμος να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε χρεοκοπημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μη βάλουν «λουκέτο» και να μπουν σε προγράμματα εξυγίανσης εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έβαλε δύο αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία τέτοια ρύθμιση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλα τα ΜΜΕ ανεξαιρέτως (καθώς και η «Αυγή» αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα), ενώ πρέπει να φέρνει διακομματική σφραγίδα και συναίνεση και να στηριχτεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η εποχή που «κάποια πολιτικά πρόσωπα σήκωναν το τηλέφωνο και έδιναν εντολή σε τράπεζες να δώσουν δάνεια», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμμερίζεται την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων.

Σφοδρή επίθεση σε ΔΟΛ και Πρώτο Θέμα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσωπική του στοχοποίηση, με απώτερο στόχο να μεσολαβήσει στους τραπεζίτες, προκειμένου οι εκδότες να λάβουν δάνεια με αέρα.

«Στα όρια του κίτρινου τύπου ο ΔΟΛ, με στοχοποίησε προσωπικά. «Κύριε Μητσοτάκη ο φίλος σας ο κομιστής βγάζει κάθε Κυριακή λίβελους κατά της κυβέρνησης.

Και όλα αυτά για να πάρω τηλέφωνο τραπεζίτη και να του ζητήσω να δώσει δάνεια με αέρα», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ωστόσο «εμένα και αυτή την κυβέρνηση δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία».

Επισήμανε ότι είναι διαφορετικό ζήτημα η ιστορικότητα συγκροτημάτων, οι τίτλοι και οι εργαζόμενοι τους και πως θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν.

«Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσουν, όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», είπε και εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης, αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλει στα πλαίσιο του νόμου.
Πρόσθεσε ότι όμως η ιδιοκτησία απ” όσο γνωρίζει δεν θέλει να βάλει χρήματα και τόνισε ότι όμως οι τράπεζες δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος ζητούν να υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται, να μην απαξιωθούν οι τίτλοι και να μη χαθεί η εμπορική τους αξία.

Με σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ξεκίνησε την ομιλία του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υπόθεση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη έδειξε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση.

Προσπαθείτε να ελέγξετε τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και μήνες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας:

«Ο νόμος Παππά έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Προσπαθήσατε να ελέγξετε το τοπίο των ΜΜΕ και να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα προσπαθείτε να το κάνετε με τους εκδότες.

Πρώτα τους καταγγείλατε για διαπλεκόμενους, άλλους τους συναντούσατε στα κρυφά και άλλους του εκβιάζετε με τις δικαστικές τους εκκρεμότητες. Ο κ Μουλόπουλος δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δικός σας βουλευτής ήταν, μέχρι τώρα είναι πρόεδρος της «Αυγής» και προσπαθήσατε να τον κάνετε πρόεδρο του ΕΣΡ.

Είσαστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, ένα καθεστώς που αγωνίζεται «με νύχια και με δόντια» για να κρατηθείτε στην εξουσία».

«Σήμερα συγκρούονται οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής με τις δυνάμεις της ανευθυνότητας και της αποτυχίας.
Θα πρέπει κάθε πολίτης και πολιτικός να επιλέξει στρατόπεδο
.
Δεν θα σας επιτρέψουμε να παίξετε παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και τις εξελίξεις στο ΔΟΛ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή με αφορμή την προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών.

«Δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channel και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news. Αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα.

Πρόκειται για προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως ένα «μέρος του τραπεζικού συστήματος χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να ελέγξετε την ενημέρωση».

«Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων. Το πιο σύγχρονο ανέκδοτο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει τη διαφθορά. Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά» είπε η κα.Γεννηματά αναφερόμενη στο εν λόγω θέμα προειδοποιώντας ότι «η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».

Την θέση ότι σε καμία περίπτωση το συγκρότημα του ΔΟΛ και οι εφημερίδες του δεν πρόκειται να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει καμία φιλοδοξία αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΔΟΛ.

«Αυτή τη στιγμή γίνονται πολιτικά παιχνίδια. Στο ΔΟΛ είχα 35 συναπτά έτη. Δεν έχω κανένα παράπονο από συναδέλφους ούτε από τον Σταύρο Ψυχάρη» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Μουλόπουλος. «Δεν έχω καμία φιλοδοξία να γίνω κάτι.

Είμαι αρκετά μεγάλος και συνταξιούχος για να στοχεύω» είπε ο κ.Μουλόπουλος, τονίζοντας ότι μέλημα του είναι να βοηθήσει και να πιέσει τόσο για την πληρωμή των εργαζομένων όσο και για τη διατήρηση των 400 θέσεων εργασίας.

«Στη δύσκολη στιγμή που φεύγουν πολλοί εγώ πηγαίνω. Μου θυμίζει τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο.
Εγώ έχω μια διαφορετική ηθική που διαφέρει από τους άλλους» τόνισε ο κ.Μουλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν υπήρξαν προβλήματα.

«Ο κ.Μιχελάκης ήταν πετυχημένος στον ΑΝΤ1 και ήταν υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία. Καλώς δεν έγινε. Όταν ο κ.Καψής πήγε στο ΣΚΑΪ, ανησύχησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;

Μήπως όλα αυτά τα θεωρούν τσιφλίκια τους;» διερωτήθηκε ο κ.Μουλόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στις εφημερίδες του ΔΟΛ είπε πως «ήταν κατ’εξοχήν οι εφημερίδες της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης και εκεί θα παραμείνουν».

Διαβάστε ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύετε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.