Χιονιάς φονιάς: Τρεις νεκροί – Πώς βρήκαν τραγικό τέλος. Ποιοι δρόμοι κλειστοί. Καιρός 9,10,11/1 [φωτο]

Πώς βρήκαν τραγικό τέλος τρεις άνθρωποι από τον φονιά χιονιά που πλήτει την Ελλάδα;

Τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα και τρεις νεκρούς αφήνει πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα και εξακολουθεί να πλήττει με παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τρεις νεκροί σε Ναυπακτία, Ευρυτανία και Ροδόπη

Ο χιονιάς που πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες άφησε το στίγμα του με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και αυτό διότι εξαιτίας του δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ενας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία, ενώ μία ηλικιωμένη στην Κομοτηνή πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο φονικός χιονιάς είχε ως αποτέλεσμα να ξεψυχήσει ένας 58χρονος δημοτικός υπάλληλος στο Καρπενήσι την ώρα που καθάριζε από το πυκνό χιόνι το οδικό δίκτυο της περιοχής, με το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου που χειριζόταν. Ο άτυχος υπάλληλος είχε ξεκινήσει στις 7 το πρωί του Σαββάτου το δρομολόγιό του με κατεύθυνση προς την Δομνίστα, αλλά δύο ώρες αργότερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον ενημέρωσε ότι ένιωθε πόνους στην πλάτη.

Εκείνος του ζήτησε να σταματήσει τη δουλειά και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ομως, το ασθενοφόρο δεν πρόλαβε να φτάσει και πρόλαβε στον δρόμο τον 58χρονο, ο οποίος μεταφερόταν με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Ώσπου να φτάσουν, ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος είχε ξεψυχήσει και η σορός του παρέμεινε στο νοσοκομείο, όπου θα γίνει νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ δείχνει ότι ο χιονιάς, οι πολικές θερμοκρασίες και οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Μάλιστα ειδικά για αύριο, Δευτέρα, οι χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια και Κρήτη θα είναι πυκνές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Δευτέρα

  • Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -12 έως -1  βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. 

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. 
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. 

  • Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -7 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα είναι κλειστά στα σχολεία

Ο χιονιάς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Ελλάδα αλλά και στα νησιά.

Λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας: Σε όλη τη Στεραά Ελλάδα, σε όλο τον Εβρο, στην Καλαμπάκα, στην Εδεσσα, στην Κοζάνη αλλά και στο δήμο της Κηφισιάς στην Αττική.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Κύμη-Αλιβέρι

Το απόγευμα της Κυριακής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Με την απόφασή του αυτήν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενεργοποιεί τη συνεργασία με τον στρατό που διαθέτει μηχανήματα έτσι ώστε να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως στη διάνοιξη των δρόμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι- Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σε ένα τμήμα του δρόμου Αλωνάρη- Οκτανιά.

Στα συγκεκριμένα τμήματα, παρά τις παρεμβάσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατή, λόγω της χιονοθύελλας, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε την Περιφέρεια να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, και τη Φωκίδα δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Ωστόσο, σε ολόκληρη την Περιφέρεια οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κινηθούν σε περιοχές όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Πού παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι στην Αττική

Κλειστοί παραμένουν στην Αττική, λόγω χιονιού, οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, Περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Επίσης απαγορεύεται, από το βράδυ του Σαββάτου, η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων έχει προκαλέσει το κύμα του χιονιά που πλήττει και την περιοχή της Κρήτης.

Στα Χανιά η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου όπου επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα.

Πρόκειται για τις περιοχές: Θέση «Φώκιες» προς Ομαλό,Πέτρα Σελί, Θέρισσο-Ζούρβα-Μεσκλά, Κράπη-Ασκύφου-Ιμπρος- Ανώπολη-Καλλικράτης και Δρομόνερο-Φλώρια.

Στον δρόμο προς τη δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου και στο ύψος προς Προφήτη Ηλία στην πόλη των Χανίων ακινητοποιήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Τροχαίας.

Σε όλα τα σημεία μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους.

Ανοικτό ακόμη το αεροδρόμιο Χανίων

Ανοιχτό παραμένει το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, ωστόσο ο χιονιάς έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές πτήσεις, με τις πιθανότητες να είναι μικρές, όπως δήλωσε πριν από λίγο (18.35) στο HANIA.news ο αναπληρωτής αερολιμενάρχης Λευτέρης Καστανάκης.

Ο κ. Καστανάκης σημείωσε ότι αυτή την ώρα ο διάδρομος είναι ανοιχτός και επικρατεί άπνοια, με τη θερμοκρασία στο έδαφος να είναι στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και την ορατότητα να έχει «αποκατασταθεί» (8 χλμ.), καθώς το μεσημέρι υπήρξε πρόβλημα με την ορατότητα που δεν ξεπερνούσε τα 700 μέτρα (692 για την ακρίβεια).

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση για το αεροδρόμιο Χανίων, στη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ πιθανό να υπάρξει χιονόπτωση, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και δυτικοί άνεμοι.

Το αν θα πραγματοποιηθούν, τελικά, ή όχι οι βραδινές πτήσεις θα αποφασιστεί από τις εταιρείες, οι οποίες θα συνεκτιμήσουν μια σειρά από γεγονότα, με κυρίαρχο, φυσικά, την ασφάλεια των επιβατών.

Ωστόσο δεν υπάρχει απαγορευτικό από το λιμάνι της Σούδας και το πλοίο Blue Galaxy θα αποπλεύσει κανονικά στις 21:00.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου το πρωί, για περίπου τρεισήμισι ώρες δεν δεχόταν αεροπλάνα λόγω του παγετού, ενώ για την ώρα οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, ωστόσο όπως είπε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, αναπόφευκτα δεν θα γίνουν άλλα δρομολόγια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αεροδρόμια του νησιού δεν διαθέτουν το ειδικό σύστημα καθαρισμού των διαδρόμων από χιόνι και παγετό, καθώς δεν υπήρξε ανάγκη στο παρελθόν.

Κλειστά την Δευτέρα τα σχολεία στα Χανιά

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Την απόφαση αυτή πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τους δημάρχους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας η απόφαση ελήφθη καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ρέθυμνο: Χιόνια από τον Ψηλορείτη ως την παραλία

Βαρύς ο χιονιάς στο Ρέθυμνο με το χιόνι να έχει καλύψει από την κορφή του Ψηλορείτη, των Ρεθεμνιώτικων μαδάρων έως και την παραλία του Ρεθύμνου με υψηλό κίνδυνο για ατυχήματα από την ολισθηρότητα των δρόμων τόσο λόγω του χιονιού, όσο και των παγίδων σε σημεία με παγετό.

Σε γενικές γραμμές προβλήματα δεν υπάρχουν δεδομένου ότι τόσο συνεργεία των δήμων όσο και η ΕΛΑΣ έχουν αναλάβει να συντονίζουν την κίνηση σε δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου αλλά και προτρέπουν οδηγούς και πεζούς να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και φύλαξης. Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, τα μόνα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούσαν καθαρά μέσα στην πόλη και είχαν να κάνουν με απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, κοπή ορισμένων δέντρων που είχαν σπάσει και εμπόδιζαν την κίνηση και τη μεταφορά κάποιων ατόμων που ζήτησαν τη συνδρομή της Υπηρεσίας.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η χιονόπτωση στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου με το χιόνι να έχει φτάσει έως και το ένα μέτρο μέσα στα Ανώγεια. Χιονόπτωση η οποία πέφτει ασταμάτητα από χθες στις 03:00 τα ξημερώματα χωρίς διακοπή. Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων λειτουργεί κανονικά ενώ όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοικτοί λόγω των αδιάκοπων προσπαθειών των συνεργείων δήμου και περιφέρειας ώστε να μην αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή και τα χωριά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανώλη Καλλέργη κάτοικοι και κτηνοτρόφοι είχαν προετοιμαστεί από μέρες για τον χιονιά ο οποίος είχε γνωστοποιηθεί από την ΕΜΥ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα που να χρήζουν γενικότερης κινητοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Από πλευράς τους οι πολίτες εφοδιάστηκαν με διάθεση και βαριά ρούχα και ξεχύθηκαν στους δρόμους όπου τα παιδιά είχαν την τιμητική τους, μιας και το χιόνι στο Ρέθυμνο και την Κρήτη εμφανίζεται στις πολύ ορεινές περιοχές και σπανίως σε πλατείες και σημεία του αστικού ιστού.

Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Δευτέρα ενώ η κυρίαρχη έκκληση από πλευράς της περιφέρειας και του συντονιστικού είναι να δοθεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις σε όλα τα οδικά δίκτυα κύρια, περιφερειακά και αγροτικά.

Προβλήματα σε Μαγνησία-Σποράδες

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των “πολικών” θερμοκρασιών και του παγετού έχουν δημιουργηθεί πλέον σε όλη την Μαγνησία,χερσαία και νησιωτική,αφού συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά και στα πεδινά και το χιόνι παγώνει αμέσως,προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στις συγκοινωνίες.

Στον Βόλο σημειώνεται από τις 9 το βράδυ και μετά,έντονη χιονόπτωση και έχουν ασπρίσει τα πάντα μέχρι και την θάλασσα στην παραλία.

Ακόμα και στο κέντρο του Βόλου,,εξ αιτίας της έντονης χιονόπτωσης οι δρόμοι είναι ένα απέραντο παγοδρόμιο,τα θερμόμετρα στις 11.30 την νύχτα έδειχναν -7 βαθμούς και για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί επιχειρούν μέσα στον Βόλο δεκάδες αλατιέρες και υδροφόρες,τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,όσο και του Δήμου Βόλου, που ρίχνουν θαλασσινό νερό.

Ο Περιφερειακός του Βόλου έχει χιόνι και πάγο και η κίνηση των αυτοκινήτων,παρά τον συνεχή αποχιονισμό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού.

Η αντιπεριφειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη μιλώντας αργά την νύχτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί,αφού 28 συνολικά αυτοκίνητα αποχιονίζουν τις εθνικές οδούς στην Μαγνησία.Στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω χιονιού και παγου και επισημαίνεται η ανάγκη για χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα .

Ανάλογη εικόνα και στην Π.Ε.Ο Βόλου-Αθήνας στο ύψος του Αλμυρού,αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

  • Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες πάνω από τον Περιφερειακό του Βόλου και είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου,από τον Ανω Βόλο και πάνω.
  • Στα Χάνια η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς και το πυκνό χιόνι σε συνδυασμό με τον παγετό,κάνουν σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων παρα τον αποχιονισμό και τις συνεχείς ρίψεις αλατιού.

Δραματική η κατάσταση σε Σκόπελο-Αλόνησο

Αλόννησος και Σκόπελος έχουν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ειδικά το νησί της Αλοννήσου οι περίπου 2.800 μόνιμοι κάτοικοι είναι αποκομμένοι, καθώς έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνική σύνδεση και ηλεκτροδότηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι περισσότερα από 100 δέντρα έπεσαν πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, προκαλώντας τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Διμελές συνεργείο της ΔΕΗ επιχειρεί να επιδιορθώσει τις βλάβες ενώ αύριο Δευτέρα θα μεταβεί στο νησί δεύτερο συνεργείο με τέσσερα άτομα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Αγοραστός η μοναδική επικοινωνία με τον δήμαρχο του νησιού προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες για να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης που λειτουργεί σε κτήριο με γεννήτρια πετρελαίου.

Πέρα από τα προβλήματα με το τηλέφωνο και το ρεύμα θα υπάρξουν προβλήματα και με το νερό, καθώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια λόγω έλλειψης ρεύματος και των πολικών θερμοκρασιών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ήδη η Σκόπελος από τις πρόσφατες πλημμύρες που είχαν πλήξει το νησί.

Το χιόνι έφθασε το ένα μέτρο σε ύψος ακόμα και μέσα στη Χώρα και στο νησί δεν υπάρχει δυνατότητα οδικής επικοινωνίας. Μηχανήματα επιχειρούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

Η πρόεδρος της κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου

Για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γλώσσας Σοπέλου, Γεωργία Διαμάντου, μίλησε στο iefimerida.gr

«Χθές έφυγε το πλοίο Πρωτέας από το λιμάνι του Βόλου για να προσεγγίσει το λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου. Λόγω της πυκνότητας του χιονιά, παρόλο που τα μηχανήματα ήταν στους δρόμους και δούλευαν συνεχώς, δεν κατέστη εφικτή η προσέγγιση. Ετσι, ο καπετάνιος Γεώργιος Αντωνίου αποφάσισε να συνεχίσει το πλοίο για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες περαιτέρω και αποφάσισε να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι του Αγνώντα. Εκεί έδεσε το πλοίο, ωστόσο δέκα άτομα δεν κατάφεραν να εξέλθουν εγκαίρως και επενέβη το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου για την μεταφορά των ατόμων στην χώρα Σκοπέλου. Ακόμη, εγκλωβισμένοι πολίτες υπάρχουν στις περιοχές Πεύκια, Ράχες και Άγιοι Ανάργυροι. Ο δρόμος από τα σφαγεία Σκοπέλου μέχρι και Ελικοδρόμιο είναι κλειστός ενώ από νωρίς το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα πιάσουν δουλειά να ανοίξουν τους δρόμους. Θερμές ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου που πάντα προσπαθεί και κάνει το καλύτερο», τόνισε στην επικοινωνία με το iefimerida.gr η κυρία Διαμάντου.

Χωρίς νερό στη Θεσσαλονίκη -Πάγωσαν οι σωλήνες

Χωρίς νερό παραμένουν για δεύτερη μέρα νοικοκυριά και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, καθώς εξαιτίας του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών πάγωσαν οι σωλήνες ύδρευσης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έσπασαν τα υδρόμετρα.

Με ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) συνιστά στους καταναλωτές που δεν έχουν νερό λόγω του παγετού να ρίχνουν σταδιακά χλιαρό (όχι ζεστό) νερό αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου.

Μαγευτικές εικόνες από την κακοκαιρία

Ωστόσο, εκτός από προβλήματα, το κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε την Ελλάδα μας πρόσφερε και μερικές πολύ όμορφες και σπάνιες εικόνες.

Τα αρχαία της Κνωσσού όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

Δείτε τις Αρχαιότητες της Κνωσού έτσι όπως δεν τις έχουμε συνηθίσει: Κάτασπρες από χιόνι…

Φωτογραφίες: intimenews.gr

Σπάνιο θέαμα στο Ναύπλιο: «Εβρασε» η θάλασσα!

Ο χιονιάς μπορεί να άργησε να επισκεφθεί το Ναύπλιο, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ωστόσο το έκανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου προκαλώντας και ένα εξαιρετικά σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο. 

Το χιόνι που έπεσε, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να το στρώσει, και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες είχαν σαν συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας και στεριάς και άρα οι υδρατμοί να ψυχθούν και να παραμείνουν στην επιφάνεια του νερού κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει ότι βράζει! 

Χιόνισε μετά από 30 χρόνια στην Κεφαλονιά!

Κυριολεκτικά μαγευτικό είναι το τοπίο που έχει διαμορφωθεί σε όλη την Κεφαλονιά μετά την επέλαση του χιονιά και στο όμορφο νησί του Ιονίου.

Ολες οι περιοχές του νησιού έχουν κυριολεκτικά καλυφθεί από το χιόνι ενώ κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού απαθανατίζουν τα όμορφα στιγμιότυπα.

Εντυπωσιακά καρέ μέσα από τον φακό του e-kefalonia.net:

«Πάγωσε» η παραλία Θεσσαλονίκης

Εγκλωβισμένοι 10 ώρες στην Κορίνθου-Πατρών

Εντωμεταξύ εξαιρετικά δύσκολες ώρες πέρασαν οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην Εθνική Οδό, Κορίνθου – Πατρών, μεταξύ Αιγίου και Διακοφτού. Και αυτό διότι για περισσότερες από 10 ώρες είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους. Τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής οι δρόμοι άνοιξαν και πλέον εδώ και λίγες ώρες η κυκλοφορία διεξάγεται δίχως προβλήματα και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.