Σάλος: Γιατί συνελήφθη ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος

Γιατί συνελήφθη ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος;

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Η σύλληψη του Δημήτρη Κολλάτου έγινε για παράνομη αφισοκόλληση, ενώ αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από δυο ώρες.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος το μεσημέρι το Σαββάτου τοιχοκόλλησε στους δρόμους της Αθήνας, αφίσες από την ταινία του «Αλέξανδρος και Αϊσέ», αλλά και αφίσες με τον Ερντογάν και τον Χίτλερ, με τίτλο «Αδελφές Ψυχές».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Δημήτρης Κολλάτος γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1937. Έγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1956, ενώ ήταν μαθητής στο λύκειο.

Το 1959-1960 ο Δημήτρης Κολλάτος ίδρυσε το πειραματικό θέατρο Τσέπης ανεβάζοντας, εκείνη και τις επόμενες δύο θεατρικές περιόδους, σε ένα υπόγειο της οδού Στουρνάρη, τη “Φαλακρή τραγουδίστρια” του Ιονέσκο, το “Τέλος του παιχνιδιού” του Σάμιουελ Μπέκετ και το “Δωμάτιο” του Χάρολντ Πίντερ.

Στις 7 Οκτωβρίου 1961 στο Παρίσι ανέβασε την “Ιφιγένεια εν Ταύροις” του Ευριπίδη στο Centre culturel Πρωταγωνιστές ήταν οι: Arlette Baumann, Roger Jandly, Nicolas Ruffieux,M.-F. Bonte, F. Guiman.

Το γαλλικό περιοδικό “L’Express” χαρακτήρισε την παράσταση “μία άνοιξη στο γαλλικό θέατρο”.

Η Αρλέτ Μπωμάν έγινε η πρώτη του σύζυγος, από την οποία απέκτησε δύο γιούς, τον Αλέξανδρο και τον Άλκη, και η οποία πρωταγωνίστησε σε όλες τις ταινίες του.

Το 1962 γύρισε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, “Αθήνα Χι Ψι Ξι”, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η μεσαίου μήκους “Ελιές” το 1964, που κι αυτή βραβεύτηκε.

Διαβάστε γιατί συνελήφθη γνωστός παρουσιαστής στο Ελ. Βενιζέλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.