Σκάνδαλο Καρούζου: «H Ρεβέκκα με κατέστρεψε» – Αποκαλύψεις φωτιά στη δίκη

Ποιες οι αποκαλύψεις του Γιάννη Καρούζου και την πρώην σύζυγο Ρεβέκκα Σκαφτούρα;

«Χορό» εκατομμυρίων ευρώ γύρω από το σκάνδαλο real estate του Ομίλου Καρούζου αποκαλύπτει η δίκη που άρχισε το πρωί της Τετάρτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος ήταν λάβρος κατά της πρώην συζύγου του, Ρεβέκκας Σκαφτούρα, η οποία, αν και απούσα από τη διαδικασία, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της το ενδιαφέρον του δικαστηρίου.

Η «υψηλή» κυρία, όπως αποκάλεσε ο πάλαι ποτέ μεγαλοκατασκευαστής την πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, και ο ρόλος της στον Όμιλο αλλά και οι «ισχυρές» επαφές του ζεύγους με πολιτικά πρόσωπα κυριάρχησαν κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions, μιας εταιρείας που έκανε χρυσές δουλειές και το 2006 ήταν 18η στην κατάταξη των σημαντικότερων επιχειρήσεων στον κλάδο των κατασκευαστικών, τα «έβαλε» από την πρώτη στιγμή με την πρώην σύζυγό του, κατηγορώντας την πως αυτή ήταν ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

«Το χαρτζιλίκι»

Το πάθος της Ρεβέκκας Σκαφτούρα για το lifestyle και το «χαρτζιλίκι» που, όπως ισχυρίστηκε, του έδινε αποτελούν στα χέρια του Ιωάννη Καρούζου τα «όπλα» με τα οποία φαίνεται αποφασισμένος να την πολεμήσει, προσπαθώντας να αποσείσει τις δικές του ποινικές ευθύνες και να ρίξει όλο το βάρος των… αμαρτιών σε εκείνη.

Από την άλλη πλευρά τα κουτιά με γλυκά, ακόμη και με… διπλό πάτο, που έφευγαν από το σπίτι των πρώην συζύγων για δικαστές και υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων, προκάλεσαν αίσθηση τόσο στους παράγοντες της δίκης όσο και στο ακροατήριο.

Η αναφορά μάλιστα σε βιντεοσκοπημένο υλικό από την αποστολή των κουτιών αυτών στους κουμπάρους του άλλοτε κοσμικού ζευγαριού «ανέβασε» ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος.

Εμφανώς καταβεβλημένος ο Ιωάννης Καρούζος μετήχθη από το νοσοκομείο των φυλακών όπου κρατείται, καθώς εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις, στο ακροατήριο προκειμένου να λογοδοτήσει για «ξέπλυμα» βρόμικου χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων.

Συνολικά έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Βίκτωρας Ρέστης, έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν, αντιμετωπίζοντας, ανά περίπτωση, τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Απριλίου με την κατάθεση του Ιωσήφ Λιβανού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.