# 

Ραγδαίες εξελίξεις Mega: Ξεκινά το δελτίο τη Δευτέρα. Μαύρο ρίχνει η Digea [video]

Μοναδικό «όπλο» του δημοσιογράφου είναι η πένα του και η φωνή του.

Όλο αυτό το διάστημα, ο έγκριτος δημοσιογράφος και ανταποκριτής του MEGA, Μιχάλης Ιγνατίου, έγραφε και ζητούσε από τους συναδέλφους του, να επιστρέψουν στην μάχη της ενημέρωσης.

Φαίνεται ότι η δική του φωνή μαζί με πολλών άλλων άρχισε να εισακούγεται, ειδικά τώρα, που το «μαύρο» γίνεται πιο απειλητικό. Το μήνυμα του και πάλι είναι συγκινητικό.

Στο site του mignatiou.com γράφει χαρακτηριστικά:

«Ο διευθυντής του Mega Μανώλης Καψής μας ενημέρωσε πριν από λίγο για την απόφαση να ξεκινήσει το δελτίο του Μεγάλου Καναλιού, τη Δευτέρα. Η απαράδεκτη απόφαση της Digea, κινητοποίησε όλους τους παράγοντες του Mega και έτσι αποφασίσαμε όλοι να δώσουμε τη μάχη εκεί που ξέρουμε καλύτερα. Από το βήμα του δελτίου ειδήσεων του Mega. Σε ότι με αφορά λέω ότι θα είμαι εκεί… Και ας έλθουν να μας κλείσουν»

Εν τω μεταξύ, σε αποδυνάμωση του σήματος του Mega από τα μεσάνυχτα προσανατολίζεται η DIGEA, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Το κανάλι είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του πριν από μερικούς μήνες προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος. Στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, και τότε είχε διαρρεύσει εξώδικο της DIGEA προς το κανάλι.

Την επομένη ημέρα είχε γίνεί γνωστό από το Mega ότι οι οφειλές είχαν πληρωθεί και πλέον δεν υπήρχε ζήτημα έκπτωσης της ρύθμισης. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο κανάλι είχαν καταγγείλει ήδη από τότε σχέδια ανταγωνιστών για αποδυνάμωση του Mega. Ωστόσο, η εκπρόθεσμη κατά μία ημέρα πληρωμή της οφειλής οδήγησε τη Digea στην απόφαση να απαιτήσει το σύνολο των οφειλομένων με εξώδικο.

Αυτή την ώρα εξελίσσεται η συζήτηση στον πάροχο για την αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κανάλι ουσιαστικά δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Το Mega με αυτό τον τρόπο χάνει και το τελευταίο του «όπλο», αφού ήδη δεν μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα, αλλά καταγράψει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σε δυναμικό κοινό με τις ταινίες και τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών του σειρών.

Την πρόθεση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega καταγγέλουν ήδη οι εργαζόμενοι στο κανάλι με βίντεο που έφτιαξαν: