Έξαλλη η νέα δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Γκόμενα κάποιου, ποιος τη σπρώχνει, γλάστρα»

Πώς αντέδρασε η νέα δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νατάσα Γιάμαλη, στα σχόλια ποτ κυκλοφορούν;

Οργισμένη φαίνεται η δημοσιογράφος της Αυγής και της Αίθουσας Σύνταξης της ΕΡΤ Νατάσα Γιάμαλη με αφορμή διάφορα σeξιστικά σχόλια που δέχεται ενώ απαντά και σε όσους την κατηγορούν ότι κάνει πολιτική προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Μάλιστα στρέφει τα βέλη της εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στη θέση αυτή λόγω υψηλών κομματικών γνωριμιών.

Μιλώντας στο έντυπο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως δέχεται κύμα σeξιστικών και όχι μόνο επιθέσεων.

«“Γκόμενα κάποιου” ή “ποιος τη σπρώχνει” ή “γλάστρα”, είτε ως χαρακτηρισμοί είτε ως υπαινιγμοί, πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου επωνύμων ή ανωνύμων ή πολύ χειρότερα, συναδέλφων και δη γυναικών, είναι αυτά που ακούει όποια από εμάς τολμήσει να δημοσιολογήσει ή να πολιτικολογήσει…

Είναι όπως όταν οδηγείς και κάνεις -ή δεν κάνεις- λάθος και ο τζάμπα μάγκας από το δίπλα αυτοκίνητο δεν θα σε πει κακή οδηγό, αλλά “που@@@@”… (Είμαι νέα οδηγός, το ακούω συχνά!). Όσο πιο νέα ή πιο ξανθιά τόσο πιο πεζοδρομιακό το σχόλιο…», υποστηρίζει η Νατάσα Γιάμαλη και συνεχίζει μιλώντας για κιτρινισμό.

«Συγκεκριμένα Μέσα, που ξύνουν κάθε φορά λίγο περισσότερο τον πάτο του κιτρινισμού και του σeξισμού, επιλέγουν να παρουσιάζουν φωτογραφίες που υφάρπαξαν από τα social media, διανθισμένες με πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Άρα, φοβάμαι ότι δεν έχει νόημα να επικαλούμαι τη δεοντολογία. Το ζήτημα είναι, εκτός από το πολιτικό, βαθύτατα πολιτισμικό…».

Η Νατάσα Γιάμαλη μάλιστα, όπως λέει δεν θα σταματήσει στιγμή να πολεμά τον σeξισμό.

«Δεν θα ακούσουμε κανέναν να μιλά για το “θεληματικό πηγούνι” του Άρη Πορτοσάλτε, μόνο για το “αβυσσαλέο ντεκολτέ” γυναικών συναδέλφων… Δεν θα ακούσουμε κανέναν να μιλά για τους “γκρίζους κροτάφους” του Γιάννη Πρετεντέρη, μόνο για τις “χυμώδεις καμπύλες” της τάδε… Δεν θα ακούσουμε κανέναν να μιλά για τα “tailored, στενά σακάκια” του Παύλου Τσίμα, μόνο για τις “μπούκλες που χαϊδεύουν όλο γοητεία το πρόσωπο” της όποιας δημοσιογράφου…

Ως νέα γυναίκα και ως αριστερή, θεωρώ καθήκον μου να πολεμώ τον σeξισμό, από όπου κι αν προέρχεται, ασχέτως του ποιον στοχεύει… Βλέπεις, είναι κάποια πράγματα που στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν είναι και τόσο δεδομένα…»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.