Γνωστός παρουσιαστής, βουλευτές, δημοσιογράφοι, υπουργοί σε λίστα φοροφυγάδων

Ποιους περιλαμβάνει λίστα με φοροφυγάδες;

Η πολυσέλιδη λίστα που έχουν στα χέρια τους οι ελεγκτές του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου περιλαμβάνει 4.630 ονόµατα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως off shore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Ανάμεσα τους υπουργοί πρώην και νυν, βιομήχανοι, καναλάρχες, δημοσιογράφοι, πρωτοκλασάτα ονόματα της τηλεόρασης και γνωστός τηλεπαρουσιαστής.

Σύµφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας στις πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκεται πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης αλλά και της συζύγου του λίγες θέσεις πιο κάτω. Στον κατάλογο των ελεγχομένων προσώπων περιλαμβάνονται επίσης και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά μαζί με την σύζυγό του ενώ ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή ελέγχονται βουλευτής και πρωην βουλευτής, πρώην δήμαρχοι που έχει ακουστεί ότι έχουν παχυλότατες καταθέσεις.

Τη λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συμπληρώνουν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και καταζητούμενος επιχειρηματίας γαι μεγάλο σκάνδαλο.

Ελέγχονται επίσης μέλη εφοπλιστικών οικογενειών ενώ την τιμητική τους στη λίστα έχουν ακόμη πολλοί δικηγόροι με πολλά γνωστά ονόματα του νομικού κόσμου να ελέγχονται, όπως επίσης γιατροί, πλαστικοί χειρουργοί και μηχανικοί

Από τον κατάλογο φυσικά δεν λείπουν οι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, με πρωτοκλασάτα ονόματα της τηλεόρασης να φιγουράρουν ανάμεσα σε εφοπλιστές και βιομηχάνους. Μεταξύ αυτών και ο τηλεπαρουσιαστής μιας εκ των δημοφιλέστερων εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.